Albert Marimon, de La Cava de Tàrrega, proclamat Cuiner de l’Any de l’edició d’enguany del Fòrum Gastronòmic

La inauguració oficial del Fòrum ha tingut lloc a les 12h i ha estat presidida per l’H. Sr. Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; l’Im. Sr. Carles Puigdemont, alcalde de Girona; l’Im. Sr. Joan Giraut, president de la Diputació de Girona i el Sr. Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona que han estat acompanyats d’altres representants institucionals i dels directors de Fòrum Gastronòmic, Pep Palau Jaume von Arend i Josep M. Matamala.
Isma Prados (NoNoNo) ha encetat el programa amb un taller d’ecocuina radical, donant pas a dues sessions a quatre mans com les d’Oriol Castro (Compartir) i Albert Raurich (Dos Palillos) o Oriol Rovira (Els Casals) i Artur Martínez (Capritx) en les que els assistents han pogut tastar tots els plats que han preparat els xefs. El cuiner d’origen cambodjà Ly Leap (Indochine) ha estrenat enguany l’Aula Activa amb una sessió sobre cuina oriental. Fundació Alícia torna a estar present al Fòrum conduint una sessió sobre malbaratament alimentari. I fins el dimarts 26 el Bus Alícia estarà aparcat a l’entrada del recinte oferint nombroses activitats.
Diverses presentacions ofertes pels expositors i el Fòrum Nens han completat el programa del dia que ha culminat amb l’entrega del premi Cuiner de l’Any a Albert Marimon de La Cava de Tàrrega. Marimon ha compartit escenari amb els també finalistes Jordi Garrido (Mas de Torrent), Antonio Romero (Suculent), Mandu Gimeno (Bohèmic) i Àlex Suñé (mil921).
Els germans Roca han tancat la primera jornada amb una sessió exclusiva en la que han presentat el projecte “El Somni”, una òpera en dotze plats que combina art, cultura i gastronomia. Al Fòrum n’han cuinat quatre en directe.