Albert Pla torna a Cítric amb el seu espectacle Miedo

El cicle, en la seva sisena edició, aborda la violència des de diferents disciplines com el teatre o la música

Redacció.- El Cítric, el cicle de cultura crítica i popular, arriba a la sisena edició i es consolida com la programació més destacada de l’Ateneu Popular 9 Barris. Enguany el cicle es vincula a través del concepte de violències, que en les seves diferents vessants entrellaça les programacions.
Albert Pla, un habitual de les programacions de l’Ateneu, torna el 28 de febrer amb Miedo, l’últim espectacle d’aquest artista inclassificable. Un viatge multimèdia a través de cançons que reflecteixen les seves pors.
Silvia Albert Sopale parteix de les seves pròpies experiències a No es país para negras. Un espectacle que indaga en els microracismes. Una comèdia dramàtica que congela el somriure.
Iria Pinheiro ens presenta Anatomia dunha serea, una obra que parla de la violència obstètrica. Un relat construït mentre la seva ferida continua oberta, perquè les seqüeles encara no van ser reparades i el seu testimoni tindrà tota la visceralitat pròpia d’un cas obert.
I per tancar el cicle acollim a Deforme Semanal, un programa cultural i polític (valgui la redundància) presentat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer. Després de tres temporades, aquesta proposta s’ha consolidat omplint espais com el Teatro de Barrio o el Palacio de la Premsa.
VI Cítric: un món de violències
“Ens agradaria viure en un món lliure de violències. Un món on ningú hagi de passar por per la seva integritat física o moral. En un món així el Cítric, el cicle de cultura crítica i popular que us proposem, no tindria sentit.
Desgraciadament ens trobem lluny de les utopies. El SistemaTM ens mostra la seva cara més salvatge arrasant països i cultures a través de la depredació dels ecosistemes i els seus recursos, imposant a toc de guerra el pensament únic, aquell que perpetua la desigualtat. L’Estat Guerra com a única sortida, la por com a mecanisme de control, la doctrina del shock com a pedagogia per a la inacció.
Aquesta violència estructural està acompanyada per tot tipus de violències, el masclisme que es perpetua i es defensa davant l’onada de vagues i mobilitzacions del moviment feminista. El racisme que manté el colonialisme dins de cadascuna de nosaltres i de totes les institucions. La violència obstètrica, que fa que la nostra vida comenci absent de llibertat. I tantes altres que ens rodegen cada dia.
Per tot això us proposem una edició del Cítric per a pensar juntes sobre la por i la violència en les seves diferents formes. Un any més, i ja van sis, de fer de la cultura una trinxera comuna a través del cicle de cultura crítica i popular.”

Etiquetes:
,