Alejandra Pizarnik, protagonista del 16è Festival Pepe Sales

La proposta cultural tindrà lloc del 21 de gener al 8 de febrer a Girona


El Festival Pepe Sales és una cita cultural reivindicativa amb seu a Girona que té l’objectiu de recolzar a artistes que van ser considerats maleïts, En aquesta ocasió, està dedicat a la poetesa argentina Alejandra Pizarnik. Una exposició col·lectiva d’arts plàstiques i una performance donaran el tret de sortida de les diverses accions que conformen la programació es desenvoluparan del 21 de gener al 8 de febrer al Centre Cultural La Mercè.

Es tracta d’un festival que dona especial importància a analitzar la vida dels autors i el context de l’època. Aquesta edició es parla sobre el suïcidi i els fills de la diàspora, aquells que han estat perseguits per la seva ètnia o religió.

L’acte central de l’esdeveniment tindrà lloc el dimarts 24 de gener, a les 20 h, a La Mercè, amb la Gran Gala de Fusió de Cultures. Més de 40 artistes interpretaran l’obra i el temps de la poeta Alejandra Pizarnik amb actuacions de música, teatre, dansa i performance, entre altres disciplines.

Completaran la programació del festival d’aquest any una concentració i sortida de deu motoristes que recitaran la poesia de Pizarnik acompanyats dels Dimonis de Santa Eugènia, i un recital de poesia a La Sopa, per fer arribar la cultura a col·lectius i espais exclosos dels circuits culturals tradicionals (diumenge 22 de gener, a les 11.30 h, des de la plaça de Catalunya); la conferència “Alejandra Pizarnik: una filósofa”, a càrrec de l’escriptora i poeta Luna Miguel, i la posterior lectura de poemes amb Mariona Ginès, Silvia Ardèvol, Abel Debritto i Joyce Labong (dilluns 23 de gener, a les 20 h, a La Mercè); el festival de curtmetratges inèdits inspirats en Alejandra Pizarnik, coordinat per Ester Bertran (dimecres 25 de gener, a les 20 h, al Cinema Truffaut), i el debat obert sobre poetes oblidades, contracultura, els fills dels refugiats i el suïcidi, amb Sílvia Planas, Pepe Ribas, Diana Español i Edu Sívori, la lectura de textos per part d’Amèlia Rodriguez, Silvia Ardévol, Elisenda Bautista i Angel Arias, i la participació del públic assistent (dijous 26 de gener, a les 20 h, a La Mercè). El 9 de febrer, a les 20 h, el festival Pepe Sales acabarà amb la cloenda de l’exposició que haurà estat oberta des del 22 de gener.