Àlex Ollé reinterpreta ‘Il Trovatore’ a la De Nederlandse Opera d’Amsterdam

L’òpera, una de les més populars de Giuseppe Verdi, es representarà en 8 ocasions entre el 8 d’octubre i l’1 de novembre

El director Àlex Ollé (La Fura dels Baus) reinterpreta Il Trovatore, una de les òperes més populars del compositor Giuseppe Verdi. 175 minuts d’emoció, amor, venjança, engany, sang i mort. Tot, passat per l’òptica més furera per gestar aquesta nova producció que s’estrenarà aquest dijous, 8 d’octubre, a la De Nederlandse Opera d’Amsterdam. L’òpera es representarà en 8 ocasions a la capital holandesa, entre el 8 d’octubre i l’1 de novembre. Il Trovatore és una coproducció de De Nederlandse Opera i l’Opéra National de Paris (on també s’hi representarà a partir del 31 de gener).

Les passions desaforades que van rendir al públic de l’època de Verdi, mirall de l’esperit de l’època romàntica ressonen en aquesta posada en escena contemporània, evidentment. Però l’eix d’aquesta proposta posa èmfasi en la guerra, i en aquest cas una guerra entre germans on les accions irracionals, sense espai per a la reflexió, resulten versemblants.

Una llarga i extenuant guerra de trinxeres per on deambula un paisatge humà fantasmagòric. L’absurditat de l’odi dels soldats i els quatre protagonistes avança en la seva apassionada història d’amor i venjança que per fi esdevé possible. Un espai escènic que evoluciona a la vista del públic i que s’inspira en la Primera Guerra Mundial, aquell centenari conflicte que, se suposava, mai no es tornaria a repetir.
Les entrades per el nou espectacle de La Fura dels Baus ja es poden adquirir al web oficial de la De Nederlandse Opera.