Alicia Kopf, Javier Mariscal, Ignacio Castro Rey i Stefano Puddu debaten sobre la desconnexió de l’art al Debat Milestone

Okuda San Miguel, Elian Chali i Reskate Studio són els artistes convidats d’enguany

Redacció.- Alicia Kopf, una de les escriptores i artistes gironines amb més projecció internacional, Javier Mariscal, dissenyador i il·lustrador, i el filòsof i gestor cultural Ignacio Castro Rey, són els ponents convidats al Debat Milestone d’enguany, que estarà moderat per l’artista, dissenyador i publicista Stefano Puddu. Aquest dissabte 9 de setembre a les 12.00h el Centre Cultural la Mercè de Girona serà l’escenari de la conferència que, amb el títol La desconnexió de l’art, té com a objectiu analitzar el paper de l’obra d’art i l’espai públic avui en dia.
Alicia Kopf, nom artístic d’Imma Ávalos, és artista visual i escriptora. En la seva faceta d’artista va rebre el Premi GAC / DKV el 2013 per la seva primera exposició individual a la galeria Joan Prats de Barcelona. Acaba de publicar “Germà de gel” (Ed. Alpha Decay, 2016) la seva primera novel·la, que ha rebut els premis Documenta 2015, Llibreter, Ojo Crítico de RNE, i Cálamo Otra Mirada 2016.
Francesc Xavier Errando i Mariscal és un dissenyador i artista valencià la tasca del qual ha cobert una àmplia gamma de mitjans, que van des de la pintura i l’escultura al disseny d’interiors i paisatgisme. Des del 1970 viu i treballa a Barcelona. La cultura mediterrània d’ambdues ciutats es trasllueix en el seu treball: ha heretat d’aquesta l’hedonisme, optimisme i simbolisme que caracteritzen els seus dissenys, a més de la vibrant paleta cromàtica i el seu acostament poètic. Abans que la multidisciplinaritat fos un valor reconegut, la seva activitat professional ja destaca per passar d’una disciplina a una altra sense complexos, gràcies a la seva incansable curiositat i la seva passió per innovar per contribuir que la vida quotidiana sigui més interessant, fàcil i amable.
Ignacio Castro Rey és doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid, ciutat on exerceix d’assagista, crític d’art i professor. Seguint una línia d’inspiració que va des Nietzsche fins a Agamben, de Baudrillard a Sokurov, Ignacio Castro escriu en diferents mitjans (Silè, Anthropos, Arxipèlag, El vell talp, Lletra Internacional, Minerva i FronteraD) sobre filosofia, cinema, política i art contemporani. Ha pronunciat conferències a tot l’Estat i en diverses institucions i universitats estrangeres. Com a gestor cultural ha dirigit cursos en nombroses institucions, amb la publicació posterior de set volums col·lectius.
Stefano Puddu Crespellani es va formar en filosofia del llenguatge i actualment desenvolupa una activitat variada en el món del disseny, l’art i la comunicació. La predisposició creativa i reflexiva es combinen amb una actitud vital compromesa amb el món i els seus reptes ecològics, epistemològics, socials i polítics. Viu i treballa entre Catalunya i Sardenya. Va participar en un grup d’investigació sobre “La lectura en el segle XXI” impulsat per l’Institut de Tecnoètica de la Fundació EPSON, el resultats del qual van sortit publicats al núm. 22 de la revista Aloma. Participa en l’equip de reflexió de Milestone.
 
Milestone Project, el principal Festival d’Art Urbà Contemporani del País
Des del passat 5 de setembre, Girona acull alguns dels màxims exponents de l’art urbà mundial, Okuda San Miguel, Reskate i Elian Chali, que intervindran diverses parets de la ciutat amb murals de gran format.
Okuda San Miguel és un dels artistes més cotitzats a nivell internacional i intervindrà un dels espais amb més visibilitat de la ciutat, una paret de 350m al carrer Caterina Albert. Elian Chali és el major exponent d’art urbà a Argentina i un dels artistes més reconeguts d’Amèrica Llatina. Intervindrà un mur ubicat a Plaça Espanya, a la sortida de l’estació de l’AVE i  de gran format, 250m. Per últim,  Reskate és un col·lectiu artístic format per María López i Javier de Riba, artistes visuals de Donostia i Barcelona respectivament. En el marc del Milestone, realitzaran dues intervencions: un mural inspirat en la llegenda de les mosques i Sant Narcís, patró de Girona, al carrer Sant Pau, al barri de Sant Pere i un segon mural al Pont de França, a la zona de les Ribes del Ter, projecte realitzat gràcies al suport del departament de sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona.
Milestone arriba a la seva sisena edició consolidat com a Festival d’Art Urbà Contemporani i amb l’objectiu principal de connectar cultura i societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l’espai públic.  arriba  en anglès significa “canvi de rumb” i “punt de trobada” i, com a festival, treballa per donar un nou enfocament que connecti cultura i societat, lliure de prejudicis i amb capacitat transformadora de l’espai.