Alterio i Sacristán junts per primera vegada sobre l'escenari

Dos ancians que s'enfronten a l'epíleg de les seves vides

Després del seu èxit a Buenos Aires, Madrid i en la seva gira per tota Espanya, ?Dues menys’ encetarà al setembre la temporada del Teatre Poliorama de Barcelona.Una mirada lúcida, amable i carregada d’humor sobre dos ancians que s’enfronten a l’epíleg de les seves vides.
120 funcions a Buenos Aires, temporada al Teatre Fernando Fernán-Gómez
de Madrid, ple absolut en les funcions realitzades en la seva gira per Espanya i les millors crítiques precedeixen a aquest espectacle, que ha permès la primera trobada teatral de dos grans actors: Héctor Alterio i Pepe Sacristán.

El Teatre Poliorama de Barcelona acollirà una breu temporada, del 2 al 20 de
setembre, aquesta obra original del jove dramaturg francès Samuel Benchetrit (Moins Deux), adaptada per Fernando Masllorens i Federico González del Pino i dirigida per l’argentí Óscar Martínez, un dels actors del muntatge Art, de Yasmina Reza.

Gestada a l’Argentina el 2008 pels mateixos productors, que ara la porten a Espanya, Ana Jelin, Pablo Kompel i Sebastián Blutrach, la història de Benchetrit llança una mirada lúcida, amable i carregada d’humor que recorre els racons més íntims de dos ancians a la vora de l’epíleg de les seves vides. Quan els dos desperten en una sala
d’hospital per a ser informats a la vegada que els queda poc temps, inicien un viatge commovedor, que no només es converteix en una fuga de l’hospital sinó també en un retorn a l’amistat, la paternitat, l’efímer i el essencial de la vida.

Una escenografia simple, una caixa que va girant i produeix la impressió de moviment,
acompanya als actors en aquest viatge més interior i oníric que real. Malgrat que Héctor Alterio i Pepe Sacristán havien treballat junts en el cinema a “Assignatura pendent”, “A
la pàl·lida llum de la Lluna” i “Amunt gesta”, no havien coincidit sobre les taules. En el repartiment de l’obra figuren també Cecilia Solaguren i Nicolás Vega.