Amaia i Núria Graham encapçalant la segona edició del Festival Mússol

El cartell del festival de  la sala Barts el componen també noms com  Meritxell Neddermann, Queralt Lahoz, Sr. Chen, El Niño de la Hipoteca, Sr Wilson, Alex Dee i Sabana

Redacció.- El proper 6 de setembre, a les 20 h, a la Sala Barts de Barcelona, se celebrarà la segona edició del Festival Mússol. Aquest any amb un cartell d’artistes molt representatius del panorama musical de casa nostra: Amaia, Núria Graham

També s’incorpora la fila 0, un lloc on les persones que no puguin assistir a l’esdeveniment, però vulguin col·laborar amb la recaptació de diners per a la investigació del càncer infantil, puguin fer donacions per AFANOC (enguany els beneficis van aquí, concretament, a la casa dels Xuklis, un lloc d’acollida a les famílies dels nens que tenen càncer).

 

Què és Mússol?

El Mússol Concert (Mússol és la unió de les paraules música i solidària) és un festival benèfic que recapta diners per a la investigació del càncer infantil. Grans artistes del panorama català s’ajunten en una única ocasió per oferir tres temes dels més emblemàtics del seu repertori, oferint el públic un tast de molts estils musicals diferents en dues hores de concert. Totes elles, acompanyades d’una magnífica backing band de músics, presents en tot el concert, que s’aprenen tot el repertori a la perfecció, emulant cada sonoritat del disc original. Els músics provenen de grans institucions com l’ESMUC o Taller de Músics, entre altres.

Enguany, tots ells estaran presentats pel raper i artista lleidatà Yung Rajola

El Mússol és una iniciativa impulsada inicialment per gent jove amb un gran potencial i dinamisme, encapçalats per Arnau Grabolosa de 19 anys. Però al Mússol també s’hi han sumat grans empreses que ajuden al festival a ser cada cop més gran. Empreses com Moritz, Casa Mas, Icat, Cases de la Música, Cooncert, Sala Barts, PianoServei, Tr3s60, Espai Marfà, AFANOC, Kan Bitxo, Baowatt. A més a més, el Mússol és un festival associat a l’ ARC, l’Associació de Representants i mànagers de Catalunya.

El festival va néixer a causa de les ganes i la voluntat de voler ajudar a tots aquests nens i nenes que pateixen una realitat tan dura com la del càncer. Nens que estan passant la seva infantesa a l’hospital i que no s’ho mereixen. És per això que els beneficis del Mússol van directament a la investigació d’aquest tipus de malalties.

La primera edició de Mússol es va dur a terme l’any passat en plena pandèmia amb artistes com Miki Nuñez, Ferran Palau, The Tyets, Paula Grande, Vic Mirallas, Magalí Sare, EMLAN, Andana i Àlex Perez, esgotant les entrades amb setmanes d’antelació i amb una backing band que segueix present aquest any. Els beneficis del concert van anar destinats a Sant Joan de Déu.

En aquesta segona edició, tots els beneficis aniran destinats a La Casa dels Xuklis, una llar d’acollida temporal per a les famílies que s’han de desplaçar per rebre tractament als hospitals de referència de Barcelona (els Xuklis “xuklen” el mal rotllo del càncer infantil).

La Casa dels Xuklis és un projecte de  l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i “RockpelsXuklis, música pels joves amb càncer”, és una de les campanyes que l’entitat ha creat per sensibilitzar sobre aquesta realitat.