Amb més de 40.000 visitants, ‘El mite d’Osiris’ es prorroga al Museu Egipci

La mostra està formada per peces originals de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, algunes d'elles són inèdites

Redacció.-El Museu Egipci de Barcelona prorroga l’exposició “OSIRIS. DÉU D’EGIPTE. L’ÉSSER QUE ROMAN PERFECTE” fins al 30 d’octubre. La mostra, que ja ha aconseguit més de 40.000 visites des del 10 de març, explica aquest mite fonamental de la religió egípcia a partir del qual es va començar a practicar el ritus de la momificació per assegurar el pas al Més Enllà i es va instaurar el dret de successió dels monarques.

“OSIRIS. DÉU D’EGIPTE. L’ÉSSER QUE ROMAN PERFECTE” ha estat la primera d’una llarga sèrie de mostres concebudes pel Museu Egipci de Barcelona amb el propòsit de tractar temes monogràfics a partir de peces i documents de la Fundació Arqueològica Clos, en un espai expositiu dissenyat expressament amb aquest objectiu.

Formada per peces, fins ara inèdites, de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, l’exposició permet al visitant endinsar-se en la figura d’Osiris i aprofundir en el vessant mitològic i ritual d’aquest primigeni rei d’Egipte, just i savi com cap altre, en un espai creat especialment per a l’exposició.

Estàtues, amulets, esteles, uixebtis i ceptres formen part de la mostra, en la qual hi destaca una de les darreres adquisicions del Museu: un sarcòfag de fusta d’època ptolemaica (segle III aC).