Amb tan sols dues edicions Strenes es consolida com una cita obligada pels grups que volen estrenar els seus nous discos

El festival Strenes creix convocant a 12.534 espectadors, un 32% més que a la passada edició

La segona edició del Festival Strenes de Girona ha tancat la seva segona edició amb èxit de convocatòria gràcies, sobretot, a una programació centrada en les estrenes oficials dels discos dels grups catalans que marcaran la temporada. Els 28 concerts de pagament han convocat a 9.532 espectadors i 3.000 persones han assistit a alguna de les 22 concerts o activitats gratuïtes. Cal destacar que s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides als concerts de Mishima, Sanjosex, Joan Colomo, Els Pets amb la Jove Orquestra de l’auditori de Girona, Macedònia amb Cobla, Joan Dausà, Pau Riba i Comelade, Glaucs i Quico, El Celio, El Noi i el Mut de Ferreries.

El particular concepte del festival, que en gran mesura acull els primers concerts de les noves gires dels artistes, ha provocat moments emotius i irrepetibles gràcies a la gran complicitat que hi ha hagut entre els artistes i els seus seguidors. El fet de tractar les estrenes de manera especial, d’acompanyar-les de fotocalls, d’alfombres vermelles, de comptar amb les presentacions de la periodista Gemma Ruiz, i el fet d’estar entre amics, familiars, fans i més públic que no es vol perdre l’estrena, han regalat moments emotius i anècdotes que difícilment es podran repetir.

El suport que donen al festival les més de vint entitats de la ciutat de Girona, també ha estat fonamental per la difusió i socialització de l’Strenes. Algunes de les activitats i concerts gratuïts que s’organitzen conjuntament amb aquestes entitats han superat amb escreix les expectatives i han fet que espais com el Cafè Context o els Jardins de La Mercè quedessin petits. De cara a futures edicions s’està plantejant programar algun d’aquests concerts i activitats en espais més grans o a un escenari al carrer.

S’han acreditat més de 40 mitjans de comunicació de tot Catalunya que han donat cobertura tant al festival com a les principals estrenes programades.