Americana, el Festival que estrena el cinema Nord-Americà que no arriba a les multisales, torna més gran.

El Festival programa 16 pel·lícules inèdites a les nostres sales en la seva segona edició

La segona edició d’Americana, el Festival dedicat al cinema independent Nord-Americà que l’any passat va sorprendre a Barcelona aconseguint més de 2.400 espectadors en un cap de setmana, tindrà lloc del 19 al 22 del proper mes de febrer als cinemes Girona de la ciutat comtal.

Americana va néixer per oferir la possibilitat de veure en pantalla gran algunes de les millors produccions nord-americanes recents que, per la seva condició d’independents, no havien arribat a estrenar-se comercialment al nostre país. En la seva primera edició, el Festival va esgotar vuit de les dotze sessions programades. Gràcies a l’empenta de la resposta del públic, Americana creix aquest any en nombre de sales i pel·lícules exhibides, presentant setze títols de gèneres i estils per a tots els gustos, i amb alguns objectius clars que oferir al públic.

Per poder abastar des de les produccions que compten ja amb un recorregut de festivals i premis, avalades per la crítica internacional, fins aquelles gairebé desconegudes realitzades més al marge de la indústria, la programació d’Americana s’articula en dues seccions diferents, “tops” i “next”

Americana Tops  és una selecció d’obres de la collita indie més esperada; deu pel·lícules que han estat reconegudes, nominades o guardonades a festivals i premis de referència com South By Southwest, Sundance, Locarno, els Independent Spirit Awards o Cannes, entre d’altres. Nous directors conviuen en aquesta secció amb autors consagrats.

Americana Next descobreix les petites joies d’autors que avui, d’alguna manera, recorden més a l’indie original pel risc que assumeixen en la forma d’explicar les seves històries i de realitzar les seves produccions.

En col·laboració amb el Festival, del 10 al 24 de febrer la Filmoteca de Catalunya ofereix el cicle Els nous indies, una selecció dels títols i autors més influents de l’Indie dels anys 90. Autors que van canviar, amb les seves primeres obres, la manera d’entendre i fer cinema. El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, presentarà la seva programació.