Amorante i The Gramophone Allstars Big Band s’incorporen a la programació del 35è Mercat de Música Viva de Vic

El MMVV comptarà també amb l’actuació de la Cia. Calajo presentant la música de ‘Batec’

Redacció.- El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que tindrà lloc del 13 al 16 de setembre a la capital osonenca, i que va presentar el seu programa el passat mes de juny, ha confirmat aquesta setmana la incorporació al cartell d’Amorante i de la formació The Gramophone Allstars Big Band, dos grups que presentaran projectes nous a Vic.

Amorante és el projecte personal d’Iban Urizar, etnomusicòleg i multiinstrumentista basc i serà a Vic el proper dimecres 13 de setembre a les 20:15h a l’Auditori J. Maideu de L’Atlàntida, per a presentar Harriherrihar davant de programadors professionals i públic en general. Aventurat i iconoclasta, amant de la improvisació, Amorante crea una sèrie de composicions que són un veritable periple per la música ancestral i d’avantguarda. La seva música és una mena de viatge en què la versatilitat i l’experimentació són imprescindibles.

The Gramophone Allstars Big Band presentarà a Vic el seu tercer àlbum en format big band el divendres 15 de setembre a les 19:15h al Teatre R. Montanyà de L’Atlàntida. La banda catalana ha mantingut sempre l’ska jazz per bandera des del seu primer i aclamat disc Jazzmaica (Bankrobber, 2014), que fins i tot es va publicar al Japó. Amb Maraca Soul (Bankrobber, 2017) el grup va obrir el ventall rítmic a altres sonoritats caribenyes, com el boogaloo o el calipso.

La tercera incorporació a la programació del 35è Mercat de Música Viva de Vic és la Cia Calajo, presentant la música de ‘Batec‘, proposta guanyadora a la Millor composició musical del primer Torneig ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, una coproducció del Grec Festival de Barcelona i El Terrat (The Mediapro Studio), amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic i l’ESMUC i a partir d’una idea de Toni Viñals.

El MMVV acollirà l’actuació de la Cia. Calajo el dijous 14 de setembre a les 12:30h a l’Auditori J. Maideu de L’Atlàntida, en el marc de la programació per a professionals i en format de 30 minuts i només amb música i veus.

La 35a edició del MMVV acollirà també una presentació breu (pitchings) dels vuit projectes finalistes del I Torneig ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, per tal que puguin presentar els seus projectes a professionals de teatres i programadors públics.

Juntament a aquestes noves incorporacions cal anunciar la cancel·lació del concert de Blood Quartet & Dongyang Gozupa per problemes logístics de darrera hora del grup coreà que no podrà assistir a la trobada a Catalunya. Les entrades del concert, que ja s’havien posat a la venda, ja s’han retornat totes a dia d’avui.

 

Música accessible per a tothom

Aquest any, el MMVV tindrà present la inclusió social amb la interpretació de llengua de signes catalana de 4 concerts: Marala, Ginestà, Boom Boom Fighters i Xiula, que comptaran també, i per primera vegada a la cita del Mercat, les motxilles vibratòries i els bucles magnètics.

La Llengua de Signes Catalana coneguda habitualment per la sigla LSC, és la llengua natural gesto-visual emprada pel col·lectiu de persones Sordes signants com a sistema lingüístic de comunicació social i cultural. D’aquí la importància de fer arribar el contingut de les lletres amb la cadència òptima, el moviment i l’entonació.

El bucle magnètic connecta de manera directa amb el so de la taula i permet discriminar tot el soroll ambient per rebre directament a l’audiòfon o al bucle magnètic exclusivament el que surt pels altaveus de manera amplificada i directa.

Les motxilles vibratòries, per la seva banda, transformen el so dels tons més greus en vibracions, i com és una armilla que t’envolta, pots sentir la música a través de les vibracions que bateguen al teu cos.

Per tal de fer la música més accessible i que l’experiència sigui el màxim de satisfactòria pels usuaris, comptarem amb l’associació Inclusivxs a càrrec de la Interpretació de Llengua de Signes Catalana i Enbucle a càrrec de les motxilles vibratòries i el bucle magnètic.

També es garanteix l’accessibilitat segura a tots els escenaris del Mercat i amb bona visibilitat per a persones de mobilitat reduïda.

Reducció de plàstic i paper

El Mercat de Música Viva de Vic porta alguns anys treballant amb consciència per minimitzar l’impacte mediambiental de l’esdeveniment. Fins ara s’ha aconseguit ja la reducció del plàstic i el paper, potenciant l’ús de l’aplicació del MMVV pels dispositius mòbils, la gestió de residus a través de la recollida selectiva, l’eliminació del paper en entrades, braçalets PRO i programa de mà, cartel·les del MMVV als diferents escenaris, etc.

Enguany s’incorpora, entre d’altres, el got biodegradable i compost de pela d’arròs, un petit percentatge de plàstic PP i un additiu que fa que el got sigui 100% biodegradable.

Un got, elaborat per l’empresa Ecogots, que es podrà retornar i que serà rentat per a seguir sent utilitzat, i que una vegada acabi el MMVV l’empresa els reciclarà per fer-ne de nous, separant la tinta (que també és eco) de la pellofa, que servirà per fer-ne de nous.