Amplia programació músical per la Mercè 2013 amb el BAM i el Mercè Música

Mercè Música i BAM, Barcelona Acció Musical, donen a conèixer tota la programació d’aquest any, que es durà a terme en diferents espais de Barcelona els dies 20, 21, 22 i 23 de setembre.

La música de la Mercè és una invitació a la festa, a la participació, al ball i al desvetllament de la curiositat dels barcelonins, i inclou des de propostes amb els sons més tradicionals i referents de la cultura catalana a les propostes més actuals.
Mercè Música presenta enguany una acurada programació, de qualitat i per a tots els públics. Els concerts de la Mercè faran ballar els assistents amb la rumba de Los Manolos i de Peret, a qui aquest any s’ha volgut retre homenatge programant-lo a l’escenari gran de plaça Catalunya.
Els concerts de la Mercè també faran tremolar la ciutat amb el rhythm-and-blues de Los Mambo Jambo i The Excitements, el bugui-bugui de Lluís Coloma Septet, el funk de Los Fulanos, i el rock de Smoking Stones.
També podrem degustar el folk de Petita Festa, de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i de Quico El Celio, El Noi i el Mut de Ferreries, que celebren 20 anys sobre els escenaris.
El toc de flamenc, fusionat amb pop i simfònica, el posaran els tàndems formats per Sanjosex i Chicuelo, i el Niño Josele amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Una altra sinergia de luxe serà la formada per Burruezo & Bohèmia Camerata amb la Coral Cypsella, que ens presentaran l’espectacle Misticíssimus, amb un so que s’enfonsa en les arrels de la música medieval i en què barrejaran cançons cantades en català, llatí i àrab clàssic.
La pinzellada internacional de Mercè Música vindrà de la mà d’Elliott Murphy, representant del millor rock dels anys 70 que per primera vegada vindrà a Barcelona amb tota la seva banda; i de Fatoumata Diawara, música de mestissatge amb ritmes del soul, funk i jazz vinguts de Mali i França.
 
EL BAM APROPARÀ A LA CIUTAT EL MÉS NOU DEL POP, EL ROCK, EL HIP-HOP L’ELECTRÒNICA
El BAM ens aproparà el més nou del pop, el rock, el hip-hop i l’electrònica, posant el focus en els artistes locals i estatals, i oferint també un grapat de propostes internacionals, algunes de les quals inèdites a la nostra ciutat.
Hi trobarem noms propis de l’escena local com Standstill, que desplegaran el seu espectacular nou xou Cénit; Pau Vallvé amb el seu pop-rock emocional; El Timbe, que presentarà el seu espectacle audiovisual Timberism; Los Hermanos Cubero, que ens delectaran amb el seu bluegrass i amb la jota; Fur Voice, amb el seu pop i electrònica abstracta; Manos de Topo, que deixaran sentir el seu pop extravagant; The Tea Servants, que interpretaran Police looking after thieves, i The Suicide of Western Culture, que defensaran el seu nou treball, Hope only brings pain. Una altra proposta de casa seran els collbatonins Anímic, que vindran a presentar el seu nou i aclamat disc, Hannibal.
Trobarem propostes estatals com Havalina; Triángulo de Amor Bizarro, que presentaran en exclusiva el seu nou disc; els gallecs Disco Las Palmeras!, Unicornibot i Guerrera, una bona representació del bon estat de salut de l’escena musical gallega; Cuello, que presentaran el debut de Mi brazo que te sobre (2013), editat pel segell BCore; Pájaro, amb el seu refinat spaghetti country-rock; Oso Leone, que vindran a presentar-nos el seu nou disc, Mokragora (2013), i Le Parody, una de les noves propostes d’àmbit estatal que defensaran l’elapé Cásala (sound track) editat l’any passat.
En l’àmbit internacional podrem escoltar el més nou dels rapers holandesos DOPE D.O.D; els colombians Systema Solar i la seva cúmbia digital; els argentins Él Mató a un Policía Motorizado; la danesa Lucy Love amb el seu el pop futurista; els també danesos Copia Doble Systema i el seu tropical bass; els americans Small Black, que presentaran el seu nou disc, Limits of Desire; l’electrònica dels italians Aucan; l’esperat debut dels britànics Future of the Left i un showcase del segell londinenc High Focus amb els Mc’s Fliptrix, Verb T, Leaf Dog, Dirty Dike i DJ Madnice.
El BAM també ens descobrirà nous talents com els joves barcelonins Boreals, un dels fitxatges més joves d’Irregular, un segell de referència de l’electrònica catalana; els madrilenys Natos y Waor, defensors d’un hip-hop fresc i combatiu; els portuguesos Batida, que presentaran al BAM el seu debut homònim Batida (2012); o el prometedor talent britànic establert a Viena SOHN, un dels últims fitxatges del prestigiós segell britànic 4AD.
Aquest any el concert vermut que tindrà lloc a la Plaça Reial el dissabte a les 13h anirà a càrrec dels barcelonins Berlinist.
La ja clàssica programació del BAM a l’Antiga Fàbrica Damm, ens aproparà el pop-rock britànic de Miles Kane, l’imaginari d’El Petit de Cal Eril i el bon gust dels barcelonins The Free Fall Band.
La programació de l’Electro-BAM inclourà noms propis de l’escena electrònica barcelonina com Nehuen DJ, Cardopusher, Alizzz, Ville Rowland i Rusty Warriors; i propostes internacionals com Addison Groove, Tai, Dorian Concept Live, Elektro Guzzi i Wolfram. Aquests tres últims de Viena, ciutat convidada enguany a les Festes de la Mercè.
El BAM tornarà a acollir una de les tres semifinals –les altres se celebren a l’Acústica de Figueres i al Mercat de Música Viva de Vic– del Sona9, el concurs de grups emergents del grup Enderrock i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Obriran la semifinal a Barcelona Morgat Morgat (Banyoles), Satèl·lit (Tarragona) i Copa Lotus (Vilanova i la Geltrú).
 
EL FÒRUM ACOLLIRÀ UNA PROGRAMACIÓ CONJUNTA ENTRE MERCÈ MÚSICA I BAM
Mercè Música i BAM es donen la mà un any més per crear una programació conjunta al Parc del Fòrum. Es podran veure en dos dels escenaris del Fòrum les propostes musicals de Miss Caffeina (Madrid), Supersubmarina (Jaén), Second (Murcia), Dorian (Barcelona), els rapers Rafael Lechowski (Saragossa) i Fyahboy (Madrid), i els valencians Orxata i Obrint Pas. També al Fòrum hi haurà tota la programació de l’Electro-BAM.