Anatomia de la relativitat, el nou disc de Pep Sala

El treball és una crítica social amb regust dels anys 70

El nou disc de Pep Sala, el 21è de la seva carrera, Anatomia de la relativitat (Indi Music, 2009) sortirà a la venda el proper 30 de novembre. Després del darrer treball discogràfic, que recollia cançons emblemàtiques de la seva trajectòria artística, Manual teòric i pràctic sobre el pas del temps, Pep Sala ha composat onze temes nous de diversos estils i ritmes, que deixen el regust dels més purs anys 70 americans. Un repertori variat, ple de colors diferents, festiu i optimista, en un enregistrament de gran qualitat i riquesa instrumental.

Presentació a Barcelona la gira de L’espectacle ?Circ GlobaL’

Els temes D’Anatomia de la relativitat s’escoltaran en directe a la gira que portarà per nom ?Circ GlobaL’, i que començarà oficialment el proper dissabte 12 de desembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Continuarà L’endemà del concert de presentació, el 13 de desembre, a El Catllar (Tarragonès), i passarà per diverses poblacions catalanes. El directe ?Circ GlobaL’ oferirà L’oportunitat de conèixer els temes del nou disc i les cançons més emblemàtiques de la seva carrera musical. Les lletres, escrites pel propi Pep Sala juntament amb Salvador Aumedes, ens parlen de temàtiques ben diverses, que van des del show polític i social en el qual vivim -track que ha bategat la gira-, a reflexions més personals com les presents a ?Anatomia de la relativitat’ o ?L’au Fènix?.

 L’enregistrament s’ha portat a terme a L’estudi de gravació L’Indi Studios, que L’artista té ubicat a Santa Eulàlia de Riuprimer, acompanyat dels músics de la seva banda: Ramon Altimir (teclats i veu), Josep Lluis Pérez (guitarra), Xavi Reija (bateria i percussions), Rúben Alcázar (baix i veu) i Simone Lambreghts (violi). Al disc també hi ha participat Gerry Duffy, a les veus i percussions, músic que ja havia format part de Sau i que ha col·laborat amb Pep Sala en nombroses ocasions. Tot i que no és habitual en els seus discos, per aquest treball també ha comptat amb una secció de vents, liderada per Manel Vall a la trompeta i Sam Atencia al saxo. Per altra banda, i després de molts anys sense incloure veus acompanyants, en aquesta gira s’incorporaran a la banda Inma Ortiz i Susana Soriano als cors, que també han participat en la gravació del disc.

Un dels singles del disc serà el tema ?L’últim que es perD’, un so del més pur gènere soul i del qual també s’editarà el primer vídeo clip del treball. Altres  estils musicals que podem trobar al disc són el funky ?Bona nit Rubí?, o un dels sons més autèntics americans, el cajun  ?Pensant en blanc i negre?. Pep Sala però no ha deixat enrere composicions amb L’empremta que caracteritza L’artista, que trobem en cançons com ?Finestres i miralls’, i tampoc hi falten balades com  ?Tu, jo i la soledat’ o ?La imatge D’un instant’.

Etiquetes:
,