Exposició “Ancestres”, de l’escultor Emili Armengol al Museu Monjo de Vilassar

Redacció.- El Museu Monjo de Vilassar de Mar, acull del 14 de gener al 25 de febrer la mostra “Ancestres”, de l’escultor Emili Armengol, artista amb una àmplia i consagrada trajectòria.

Com diu Ramon Casalé Soler, museòleg, historiador i crític d’art “L’obra escultòrica d’Emili Armengol segueix dues línies de treball paral·leles com són l’abstracta i la figurativa. En el primer cas es tracta de peces de grans dimensions ubicades en espais públics i en el segon són escultures de dimensions més reduïdes realitzades al seu taller i que ara tenim l’oportunitat de contemplar al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar.

El títol de la mostra és Ancestres i està dedicada plenament al món de la mar, i més concretament al dels peixos. Peixos que s’allunyen del món real per endinsar-se en el món més personal i íntim de l’artista. Un món marí que li evoca records de joventut, de quan anava a pescar amb el seu pare i que d’alguna manera ara vol ser un petit homenatge a la gent del mar.

No només la intenció de l’artista és representar els seus propis orígens, sinó que Ancestres també té una altra lectura, ja que els peixos que hi apareixen no són els que sovint es troben a les nostres costes, sinó que semblen rescatats del passat i de l’oblit, simbolitzats a mode de petits monstres marins.”