Andrea Motis, Joan Chamorro & The New Catalan Ensemble estrenen un nou projecte musical a Í-TACA

Í-TACA es para a la plaça Jaume I de Monells, dissabte 29 de juny, per oferir un concert nou, estrena absoluta del festival

Í-TACA, Cultura i Acció al Baix Empordà, continua amb la seva programació de concerts. Després de l’èxit de Rosa Pou i del Jazzpera Allstars, Í-TACA es para a la plaça Jaume I de Monells, dissabte 29 de juny, per oferir un concert nou, estrena absoluta del festival. Andrea Motis i Joan Chamorro s’ajunten amb The New Catalan Ensemble, un grup de músics polivalents i estilísticament complementaris, on la música popular, el jazz, la improvisació, els efectes sonors i la cançó esdevenen el fil conductor d’aquest nou projecte. Un proposta que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals, partint de la fusió com a vehicle d’expressió artística.
Andrea Motis torna a cantar a Í-TACA al costat d’en Joan Chamorro, que l’acompanyarà amb el saxo tenor i el contrabaix. Aquesta vegada pujaran a l’escenari amb Joan Díaz al Piano, David Mengual al contrabaix i Ramón Ángel a la bateria. Amb ells vindrà tota la Ensemble: Sergi Gili ( flabiol i flauta), Marc Timón ( tible), Enric Ortí ( tenora), David Pastor ( trompeta), Victor Correa ( trombó) i Eduard Prats (fiscorn). Junts oferiran un repertori basat en versions d’alguns estàndards tradicionals i cançons originals a partir de poemes catalans. A Monells cantaran en la nostre llengua i en anglès, en un concert d’hora i mitja de durada. Es farà al barri del Castell, on hi ha la plaça, un autèntic monument arquitectònic que acostuma a ser punt de trobada dels visitants. Un escenari ideal per gaudir d’un concert d’estiu
El fet de comptar amb músics eclèctics i amb solistes de primer nivell, fa pensar que serà un concert amb una gran varietat melòdica, harmònica, rítmica i tímbrica. La banda ofereix una mirada sonora i rítmica noves, a través de la posada en comú de les diferents vivències musicals dels seus intèrprets, a la recerca conjunta d’un nou so, experimental i pròxim al mateix temps. Un concert innovador, de qualitat, que donarà el tret de sortida d’una gira que s’allargarà fins el 20 de febrer del 2014 per diferents localitats de Catalunya.
Comprant una poma de la cooperativa Girona Fruits, es podrà accedir al concert i gaudir de l’espectacle. Dins la línea de “cultura i acció” del festival, un euro de cada entrada anirà destinada a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ( PAH), de Girona.
Un dia abans, el divendres 28, a Torroella de Montgrí, Í-TACA col·labora amb un altre concert, d’un gènere molt diferent. A les 23,30h, a la Sala, es farà un concert de Hip Hop gironí, amb l’actuació de 30 mc’s de la comarca que cantaran sota el lema “ L’amor no és la Hòstia”. El col·lectiu de Hip Hop Brainstorming, amb l’ajuda d’Í-TACA, ha organitzat aquest concert contra la violència de gènere. Una iniciativa que pretén reactivar el sentiment comunitari d’aquest estil de música compromès i sense pels a la llengua.

Etiquetes:
, ,