Angèlica Liddell aprofundeix en les relacions entre cos i poder a El año de Ricardo

Una de les més destacades i radicals creadores del panorama teatral del moment visita el festival Temporada Alta per primer cop

El festival Temporada Alta presenta aquest diumenge la darrera creació d’Angèlica Liddell, una de les directores més destacades i radicals de l’escena teatral estatal. Es tracta D’El Año de Ricardo, una proposta en la qual aprofundeix en les relacions entre cos i poder, a través de la figura de Ricard III de Shakesperare, un tirà que aprofita la fascinació dels homes per L’obediència per sotmetre?ls a un codi moral obtús. A partir D’aquestes premisses, el tirà dominarà el poble per aconseguir les seves finalitats perverses.

L’obra de Liddell, que va triomfar en la darrera edició del Festival D’Avinyó, es podrà veure aquest vespre a la Sala la Planeta.

Angèlica Liddell, llicenciada en Psicologia i Art Dramàtic, ha estrenat 13 textos teatrals, que s’han representat a Espanya, Brasil, Colòmbia, Bolívia, Portugal, Alemanya, França, Xile i la República Txeca. L’artista dirigeix la companyia Atra Bilis Teatro des de 1993. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis, entre els quals cal destacar el premi de Dramatúrgia Innovadora Casa América 2003, el premi SGAE de Teatre el 2004, el premi Ojo Crítico Segundo Milenio 2004 o el premi Notado del públic al Millor Espectacle de 2007 per Perro muerto en tintorería: Los fuertes.

Etiquetes: