Animac 2010

L'Animac vol homenatjar el bon cinema D'animació i els seus autors

L’Animac és la Mostra Internacional de Cinema D’Animació de Catalunya, organitzada per L’Institut Municipal D’Acció Cultural (IMAC) de L’Ajuntament de Lleida i L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya, que es durà a terme del 22 al 28 de febrer a la ciutat de Lleida per 14è any consecutiu.

Amb el pas dels anys, la mostra Animac ha consolidat el seu caràcter independent i artístic. Creada l’any 1996, durant els seus gairebé 14 anys d’història s’ha consolidat com un dels esdeveniments audiovisuals més importants del país amb una important presència i prestigi internacional.

Avui, L’Animac és una mostra rigorosa, dinàmica i acollidora que no escatima esforços per millorar any rere any, generant noves audiències i sempre a disposició de tots els amants de L’animació. L’Animac és una mostra D’animació no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que utilitzen L’animació com un instrument D’expressió personal. Transgredint i qüestionant els límits de la narrativa tradicional, busca visionaris, treballs independents i arriscats que potenciïn i enriqueixin la capacitat expressiva del cinema.

L’Animac és un lloc en el qual es donen cita els artistes i els seus treballs, un laboratori en el qual es generen idees i s’estableixen relacions entre les diferents disciplines artístiques. Animac és L’espai en el qual se somien i es projecten les històries del futur.

Un esdeveniment centrat en el creador
Durant tots aquests anys, L’Animac ha aconseguit assolir una molt bona consideració entre el coL’lectiu de creadors per la seva ferma voluntat D’homenatjar el bon cinema D’animació i els seus autors. Aquest fet comporta que la mostra estigui molt ben posicionada en la nova era en la qual el principal capital de la indústria es concentra en el talent i els continguts.

L’Animac torna a la ciutat que L’ha acollit sempre amb noves propostes i continguts i la mateixa vocació. Perquè continua defensant la idea que el cinema d’animació requereix del compromís, el suport i el treball de molta gent però que és molt difícil que sorgeixin bones obres sense la capacitat d’unes persones amb el do de generar mons i discursos, de descobrir en el seu interior emocions universals.

I en aquest sentit, neixen dues noves activitats. D’una banda, L’Animac Campus, que ofereix per primer cop a estudiants D’art, de cinema i D’animació, la possibilitat de compartir uns dies amb companys D’estudis, generar xarxes de complicitat, conèixer els professionals de L’animació D’aprop, participar en tallers, gaudir de sessions de cinema, concerts i espectacles. D’una altra banda, neix el programa Animac Mentors, destinat a aquells autors, emprenedors, animadors, etc, que tinguin un projecte D’animació en fase de desenvolupament. L’objectiu D’aquest nou programa és acompanyar, incentivar i impulsar la concepció de projectes D’animació de qualitat i, alhora, donar L’opció al creadors D’arriscar. L’Animac Mentors ofereix L’oportunitat als participants seleccionats D’analitzar el seu treball, suggerir-los vies de millora dels seus projectes i acompanyar-los en la creació de xarxes de complicitat.
 
Una mostra de prestigi internacional

La visibilitat internacional de l’Animac li ha permès superar els límits de la seva ciutat natal i D’acollida habitual i desenvolupar part dels seus projectes en altres països: Corea del Sud, Xina, Taiwan, Índia, Alemanya, Hongria, Kosovo, Escòcia, Itàlia, Brasil, Colòmbia… La mostra ha viatjat per tot el món mostrant el millor cinema D’animació i promovent els seus creadors. És per això que L’Animac compta amb una sòlida i exquisida xarxa internacional de còmplices i preceptors (animadors i altres professionals, antics participants de l’Animac, assistents freqüents…).
Entre els implicats i còmplices amb què compta L’Animac, hi trobem els extraordinaris germans Stephen i Timothy Quay, dos dels creadors més originals i reconeguts del cinema D’animació mundial, i que seran els convidats especials D’aquesta 14ª edició de la mostra.

Presentació de L’Animac 2010 a Barcelona
L’Animac 2010 escalfa motors a Barcelona amb la presentació del programa de la mostra i una  sessió especial, 100 per 100 animació, amb alguns dels creadors de la pel·lícula ?Panique au Village?. Una de les propostes més esperades de L’any! Així, el proper 19 de febrer, L’Animac dóna la benvinguda al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) als membres de la productora belga Beast Animation, coproductors i integrants de L’equip D’animació del llargmetratge D’Stéphane Aubier i Vincent Patar.

Durant una sessió de 60 minuts, aquests animadors de Brussel·les mantindran una conversa oberta amb la directora de L’Animac, Isabel Herguera, on explicaran i mostraran com s’ha realitzat ?Panique au Village? i quins són els mecanismes de producció D’una pel·lícula D’animació. Tot el que s’amaga darrera la càmera i de quina manera es treballa la tècnica ?stop motion?.

Etiquetes:
, ,