Antílops, una versió sobre el paper dels europeus a Àfrica

Del 27 de febrer a l'u de març al Teatre Alegria de Terrassa

Antílops de Henning Mankell, es presenta el proper 20 de febrer al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). És una coproducció del TNC i el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET)
Antílops ens mostra una visió punyent sobre el paper dels europeus a Àfrica. L’escriptor suec Henning Mankell, dramaturg i autor de les novel·les negres protagonitzades pel cèlebre detectiu Wallander, és també director del Teatro Avenida de Maputo a Moçambic. A Antílops, Mankell ens presenta una Àfrica tintada pels fantasmes de la visió occidental, un tema actual i alhora insòlit en el teatre dels nostres temps.

A L’obra, una parella està a punt de deixar l’Àfrica després de catorze anys treballant en un programa D’ajuda internacional. El darrer dia de la seva estada en el continent africà, reben L’home que ocuparà el seu lloc. Mentre fan balanç dels darrers anys, davant la sorpresa del nouvingut, la parella treu a la llum tots els conflictes personals i laborals que han sorgit al llarg del temps, mentre l’Àfrica va envaint, literalment, la casa.

L’escriptor suec Henning Mankell va iniciar la seva carrera literària com a dramaturg i sempre ha manifestat la seva devoció pel teatre. És un enamorat de l’Àfrica, on passa la meitat de L’any. El continent apareix en diverses de les seves novel·les i peces de teatre, com La lleona blanca o L’ull del lleopard, i esdevé, com qui diu, un dels personatges protagonistes d’Antílops. L’autor ens mostra, en un text excels i ple de cinisme, una Àfrica tintada pels fantasmes de la visió occidental. Un relat que recorda Dansa de mort d’August Strindberg per les tensions del matrimoni turmentat, i que ens planteja un tema ben actual i alhora insòlit en el teatre del nostre temps. Un desafiament per als actors, i un plaer per als espectadors.

Antílops, amb traducció de Feliu Formosa, direcció de Magda Puyo i interpretació de Muntsa Alcañiz, Ferran Carvajal i Jordi Martínez, s’estrenarà del 27 de febrer a l’1de març al Teatre Alegria de Terrassa. Posteriorment, del 7 al 29 de març, es representarà a la Sala Petita del TNC.

Etiquetes:
, , ,