Antonio Canales i Amador Rojas, 'mano a mano' a l'Auditori de Girona

L'experiència de Canales i la joventut de Rojas en un sol escenari

Antonio Canales sempre ha donat suport als nous valors del ball, com si es tractés de membres de la seva pròpia família. Ja ho va fer en el seu moment amb Sara Baras o Juan de Juan i ara, Canales, amb Mano a mano, dóna L’alternativa a Amador Rojas. L’experiència D’Antonio Canales i la joventut D’Amador Rojas es debatran a L’escenari de L’Auditori de Girona. Al més pur estil torero, els dos artistes ballaran amb L’acompanyament de sis grans músics. Es tracta D’un duel artístic que el mateix Canales defineix com ?un joc o una picardia?. Mano a mano és un senzill espectacle de flamenc però amb una gran posada en escena per part dels dos artistes.

Els dos bailaores despleguen dues maneres de fer flamenc molt pròpies: directe i sobri, en el cas de Canales, i marcat per la naturalitat i la innocència, en el cas de Rojas. Amb aquest espectacle Canales ens presenta un nou talent, el qual ell mateix defineix com un ?volcà que ens recorda a Lola Flores i a Carmen Amaya?.

Antonio Canales, nascut a Sevilla el 1961, va començar els seus estudis en el Ballet Nacional del qual en va ser solista. Ha participat en centenars de gales D’estrelles de la dansa compartint escenari amb personalitats com Rudolf Nureyev, Maya Schaufuss, Sylvie Guillem, Patrick Dupond i Julio Bocca, entre D’altres. Al 1988 va rebre el premi al Millor ballarí Navisela-88, a Itàlia, moment a partir del qual ha estat guardonat any rere any.

Amador Rojas
va néixer el 1979 a Los Palacios (Sevilla). És fill i nét D’artistes. Va començar la seva carrera professional de manera autodidacta, ja que les úniques classes que va rebre les hi va donar el llegendari Farruco, un referent clar que marca i defineix el seu estil. Amb 16 anys va passar a formar part de la companyia de Salvador Távora, amb la qual va estar 4 anys compartint escenaris amb Carmen. A partir D’aleshores, va començar un periple de companyia en companyia. Des de fa uns anys treballa com a solista en diferents tablaos de Sevilla, i també ha actuat a Madrid i Barcelona. Va ser justament en un D’aquests espectacles a Casa Patas de Madrid quan Antonio Canales el va convidar a formar part de la seva companyia. Des D’aleshores està recorrent teatres D’arreu del món amb el gran mestre, amb el qual s’enfronta cara a cara en L’espectacle que presentaran a Girona.

Etiquetes: