Un any més, el Fòrum Gastronòmic serà el punt de trobada de primeres figures del sector en el Fòrum Vi, Fòrum Dolç i Fòrum Empresa

Entre el 18 i el 20 de novembre, Girona es convertirà un any més en l’epicentre del món de la gastronomia i del foodservice

Redacció.-  Com en cada edició, l’esdeveniment reunirà als millors representants dels diferents sectors englobats en els ja consolidats Fòrum Vi, Fòrum Dolç i Fòrum Empresa.
El vi, la cocteleria i el servei de sala tindran personalitat pròpia durant la celebració del Fòrum Gastronòmic Girona 2018. En el marc del Fòrum Vi els visitants podran assistir a tallers, classes magistrals i tastos de la mà de professionals de la talla de Josep Roca, “el mag” de les harmonies del Celler de Can Roca; Audrey Doré, la primera dona en guanyar el premi a millor sommelier de Catalunya; Roger Viusà, deixeble de Josep Roca i reconegut com a segon millor sommelier del món en 2018; i Agustí Ensesa, qui presentarà els vins premiats al Girovi 2018. La cocteleria estarà representada per Mariona Vilanova, subcampiona d’Espanya de cocteleria el 2017; i Manel Vehí, considerat un dels coctelers amb més projecció nacional i internacional del moment. I pel que fa al servei de sala, serà Juan Moll, responsable de sala del grup Joël Robuchon, qui completarà el programa del Fòrum Vi.
Fòrum Dolç
Un any més, el Fòrum Dolç, patrocinat enguany per Chocovic, reunirà als millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres. Per l’escenari del Taller 2 hi passaran professionals de la talla de Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià & Pablo Galiana, que oferiran tallers de pastisseria i gelateria; Enric Monzonís & Jaume Soldevila, i Raul Bernal, al voltant de la xocolata; i Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé, sobre nous formats de pastisseria. A més, sota el paraigües del Fòrum Dolç, se celebraran diverses accions englobades en l’Any del Xuixo, com ara un showcooking a càrrec d’Abraham Balaguer (El Celler de Can Roca i Rocambolesc) i Xavier Sagristà (Castell de Peralada) a part del concurs que buscarà el Millor Xuixo del Món.
Fòrum Empresa
La setena edició del Fòrum Empresa, organitzat en col·laboració amb el grup d’assessorament Vilar Riba i patrocinat per la Cambra de Comerç de Girona, vol donar resposta a com incorporar les noves tendències dels consumidors als negocis de restauració i hoteleria per convertir-los en exitosos i rentables. Seran tres sessions que se celebraran el dilluns 19 de novembre a la Sala Petita de l’Auditori. S’obrirà la jornada amb la ponència titulada “Com aconseguir negocis de restauració exitosos aplicant noves tendències del consumidor?” amb Sònia Gasa (Retail Tech) que seguirà amb una taula rodona amb Nacho Pons de Dalmases (Serunion) i Jordi Vidal (Udon Asian Food). Continuarà amb la sessió “Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció de Dades”, amb Meritxell Cos de Vilar Riba; i clourà la jornada Nona Rubio, d’Hotel Tapa Tour, amb la ponència “Perquè apostar per un gastronòmic en un hoteL’”, i la taula rodona amb Xavier Rocas (Hotel Mas de Torrent – Relais Château) i Fran López (Hotel Villa Retiro i Rest. Torre l’Indià).