(a)phònica comença el pròxim 13 de juny i comptarà amb 44 propostes al voltant de la veu

Xarim Aresté, farà un primer tast del festival aquest dissabte i presentarà en solitari el seu darrer disc, Polinèsies

Redacció.- El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, desembarca aquest pròxim dissabte 9 de juny a l’esdeveniment cultural La Volta #25: il·lustració, animació i arxiu, que té lloc a Sant Narcís (Girona). I ho fa acompanyat de la veu del cantant i guitarrista de Flix Xarim Aresté, que presentarà en solitari el seu darrer disc, Polinèsies (Bankrobber, 2017). El concert, que serà gratuït, tindrà lloc a les 12 h i forma part del gruix d’activitats paral·leles del festival, que se celebrarà del 13 al 17 de juny a la capital del Pla de l’Estany.
Durant tot el dissabte, la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís comptarà amb parades d’artistes dedicats a la il·lustració, l’animació i l’arxiu, entre d’altres, en el marc de La Volta #25. I en aquest context, es durà a terme la presentació de l’(a)phònica a Girona per segon any consecutiu, en aquesta ocasió, amb l’actuació de Xarim Aresté. De veu esquinçada i aura enigmàtica, el cantant i guitarrista de Flix és un virtuós de les paraules i un poeta de la guitarra. Ha col·laborat amb artistes com Maika Makovski, Paul Fuster, Sanjosex, Pascal Comelade o Josele Santiago, entre d’altres, i encara ha tingut temps de liderar projectes propis com Very Pomelo o actualment el més personal, que presenta sota el seu nom. Amb l’anterior disc, La rosada (Bankrobber, 2015), Aresté va recollir nombrosos premis. Ara ha apujat l’aposta amb Polinèsies (Bankrobber, 2017), un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents.
Aquesta és una de les activitats paral·leles de l’(a)phònica, programades en col·laboració amb diverses entitats, col·lectius i establiments. S’hi podran veure tasts de concerts, amb propostes emergents en diferents bars de Banyoles: The Bird Yellow, Ana Rossi i Marta Roma, Baba Flow, Velvet Jeans, Salvatge Cor, Clàudia Cabero Trio, Adam Giles Levy i Marala, entre d’altres. Així mateix, tindran lloc exposicions, instal·lacions artístiques, la transmissió de l’òpera Manon Lescaut del Liceu a la Fresca, la 18a Trobada de Cantaires del Pla de l’Estany, les actuacions de les formacions de veu de l’EMMB (Escola Municipal de Música de Banyoles), i un taller sobre emocions i la imatge gràfica del festival.
44 propostes en 5 dies
Grans noms de casa nostra i artistes internacionals, però també propostes emergents i arriscades formen les 44 propostes que es podran veure del 13 al 17 de juny al festival. Vinicio Capossela, Santi Balmes amb Clara Segura i Fluren Ferrer, Judit Neddermann, Roger Mas, Ariel Rot, David Verdaguer i Òscar Machancoses, The Otis Redding Show, Ferran Palau o Chris Kramer & Beatbox’n’Blues, entre moltes d’altres, són algunes de les veus que s’hi podran sentir. Més del 75% de les activitats són gratuïtes i la resta van dels 8 als 21 euros (anticipada). Les entrades i abonaments per als espectacles de pagament es poden adquirir al web www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).
El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 i en aquests quinze anys ja hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com José González, Viggo Mortensen i Rafel Plana, Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika Makowski, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, i està gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies.