(A)phònica exhaureix les entrades del concert de Manel en 25 minuts

Abans del concert, el Festival presentarà tota la programació que es podrà veure del 24 al 26 de juny a la tretzena edició

 Les entrades per a la festa de presentació del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, amb el primer concert de Manel preestrenant el nou disc Jo competeixo (Warner, 2016) s’han exhaurit en 25 minuts. La festa tindrà lloc el divendres 13 de maig al Claustre del Monestir de Sant Esteve a les 21:30 h, i abans del concert, el festival presentarà tota la programació de la tretzena edició, que tindrà lloc del 24 al 26 de juny.

A les 10 h d’aquest matí s’han posat a la venda les localitats per al que serà el primer concert de preestrena del nou i esperat disc del quartet barceloní, que tindrà lloc en el marc de la festa de presentació de l’(a)phònica en un espai tan especial com el Claustre del Monestir de Sant Esteve -un conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional-, i amb un aforament limitat. Encara no mitja hora més tard, ja s’havien exhaurit.

Aquesta serà la primera ocasió en què es podran sentir les noves cançons de la banda, que ha tornat a la càrrega, un any i mig després de tancar la gira d’Atletes, baixin de l’escenari (Warner/Discmedi, 2013), amb un treball que veurà la llum el 8 d’abril. A diferència dels tres anteriors, enregistrats en estricta intimitat, el quart disc del quartet barceloní significa la seva primera experiència amb un productor, el nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb artistes com Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift i ha produït el debut del raper Le1f, entre d’altres. El resultat són onze cançons que, masteritzades a Sterling Sound per en Chris Gehringer (Rihanna, Drake, Nas, Wu-Tang Clan…), redefineixen amb matisos electrònics el seu so. Una decidida inflexió cap al pop contemporani que mostra que Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé no s’han cansat d’escriure cançons i defensar-les en directe. Manel ja ha actuat amb anterioritat a Banyoles: l’any 2013 a l’(a)phònica (a l’escenari Estrella Damm Club Natació Banyoles, al costat de l’estany), i l’any 2009 van oferir el primer concert a les comarques gironines a l’Auditori de l’Ateneu presentant el seu disc de debut.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La profunda tradició musical de la ciutat i l’auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l’Estany d’organitzar un esdeveniment de referència han fet que l’(a)phònica s’hagi consolidat, edició rere edició, com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel Festival hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Retaule d’avars, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Maria del Mar Bonet, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Najwa, Ariel Rot, Albert Pla, Mayte Martín, Miguel Poveda o Feliu Ventura, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies i forma part de la xarxa A-petit.