Apoteòsica inauguració del festival Strenes amb Txarango

Hi assisteixen més de 10.000 persones segons els organitzadors

Redacció.- Milers de persones han col·lapsat el centre de la ciutat de Girona per viure l’estrena en directe de les noves cançons d’El cor de la terra, de Txarango en la inauguració del Festival Strenes. Tot i el clima inestable, que fins al darrer moment ha amenaçat en ploure, es calcula que aquesta inauguració haurà estat la més multitudinària de la història del festival amb més de 10.000 assistents.
Si sumem l’excepcionalitat de la inauguració del festival -un concert sorpresa a l’estil dels The Beatles, primer i U2 uns anys després al terrat de l’Oficina de Turisme de Girona-, amb els antecedents de les actuacions de Sopa de Cabra i de Love of Lesbian, amb l’estrena de Txarango, grup cridat a ser un dels artistes més importants de la temporada, tens una fórmula d’èxit a la que pocs s’hi han pogut resistir.
A partir de divendres vinent 31 de març, comença una de les edicions que es preveuen més exitoses del festival amb les estrenes d’Els Amics de les Arts, Mishima, Blaumut, Joan Miquel Oliver; la inauguració de la nova secció internacional amb Julieta Venegas i fins a 40 actuacions que transformaran Girona en la capital musical de l’abril: la primavera musical de Catalunya.