Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Barcelona l’Encontre CaixaEscena 2014, amb la participació de 120 alumnes

Joves d’una escola de Milà també participen a l’Encontre, fruit d’un acord d’intercanvis escolars entre l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Cariplo

L’Obra Social “la Caixa” ha impulsat aquest cap de setmana l’Encontre CaixaEscena 2014 a Barcelona, el qual ha tingut una implicació ben activa de 118 alumnes de sis instituts catalans, i la visita i participació de 20 joves d’un institut de Milà. Tots ells van arribar el divendres a CaixaForum Barcelona, on se’ls va donar la benvinguda i se’ls va explicar el programa de l’Encontre. Dissabte es van concentrar els tallers teatrals i de manera absolutament pràctica, els membres de la companyia Egos Teatre van proposar els continguts artístics perquè els alumnes els incorporessin al seu muntatge. Al llarg del diumenge, van esdevenir les representacions en què els grups van mostrar un petit fragment dels seus treballs en procés.

Fins al moment, CaixaEscena ha ofert quatre itineraris temàtics a escollir, suggerint que els alumnes juguin a ser qui no són a través d’autors com Shakespeare, Goldoni, Calderón de la Barca o Karl Kraus. Però en aquesta edició, la proposta és que els joves aboquin les seves inquietuds, els seus temes i els seus personatges a l’escenari. Un repte apassionant. Un viatge difícil entre allò que guarden dins seu i el públic. Per això, en els Encontres CaixaEscena 2014 s’assessora sobre la base de les creacions pròpies, siguin textos de nova creació, adaptacions d’un clàssic o musicals.

Tot i així, els encontres són el punt culminant de tot un treball que es va realitzant a l’aula al llarg del curs. CaixaEscena acompanya als professors i educadors durant aquest procés d’activitat teatral mitjançant assessorament presencial, a la vegada que facilita una plataforma online que posa a la seva posició les millors eines per fomentar que el teatre formi part de la vida escolar dels nois i noies.