Aquest dijous començen Les Nits de l’Acústica

Rigoberta Bandini i La Pegatina alguns del sprotagonistes de la primera jornada

Redacció.- Per segon any consecutiu, l’Acústica, el festival que tradicionalment tanca la temporada d’estiu, se celebrarà en el format Les Nits d’Acústica, la seva versió adaptada al Covid, que tant d’èxit va tenir la passada edició. Aquest format garanteix tant la seva celebració com la seguretat del públic, ja que compleix escrupolosament totes les mesures decretades pel Procicat: Concerts a l’aire lliure, mascareta obligatòria, públic assegut, espai de separació entre unitats afectives, entrada i sortida esglaonada i traçabilitat de dades dels assistents.

La segona edició de Les Nits d’Acústica tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’agost. Amb la intenció de respectar l’esperit de l’Acústica, cada dia es realitzaran un mínim de sis concerts simultanis entre les 18h i les 00.30h.

Les Nits d’Acústica tornen a combinar concerts amb entrada lliure i reserva prèvia amb concerts de pagament, tot i que l’organització ha treballat intensament per a oferir a preu reduït que va de 6€ a 18€, que es reinverteixen en el finançament del mateix festival.

La programació compta amb els grans artistes del moment com l’argentina amb un peu a Barcelona, Nathy Peluso o les propostes de ManelOques GrassesZooRigoberta BandiniMacaco Els Pets. L’Acústica també aposta per l’escena emergent, marca de la casa. En aquest sentit, hi actuaran Marcel i Júlia, Magalí SareGinestà, l’artista empordanesa Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, seguint amb la voluntat de donar suport al talent local, l’Acústica ha realitzat una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total s’han rebut més de vint propostes de diferents estils i molta qualitat. Els tres grups seleccionats són SomboitsEntresol2a Guillola.

La programació familiar de l’Acústica, l’Acustiqueta, compta amb Xiula, un dels grups més en forma d’aquesta temporada, i amb els habituals al festival Di-versiones, que faran dos passis.

Enguany el festival es fa seu l’eslògan “La Cultura també cura”. Els científics certifiquen que la cultura -en aquest cas la música en viu- ajuda a desconnectar de l’estrès, a crear lliurepensadors i a empoderar més les persones davant de la crisi social i sanitària.

Se segueix apostant per la vessant social del festival amb l’acció del got solidari. La recaptació de la venda dels gots anirà destinada a l’entitat Caritas At Empordà Interior, una entitat que està sempre al costat dels més desvalguts i que ens aquests moments de crisis social necessita més ajuda que mai.

Homenatge a Xavi Mercadé

Les Nits d’Acústica retran homenatge a Xavi Mercadé i Simó, mort aquest dilluns després d’una llarga malaltia. Mercadé un dels fundadors d’Enderrock era fotògraf habitual i amic del festival des de la seva primera edició. Grans retrats de l’Acústica han nascut de la seva càmera. El festival vol retre-li un petit homenatge dedicant el primer concert de l’edició d’enguany, el de Reïna, a la seva memòria, i fent un minut de silenci per a recordar-lo.