Aquest dijous s'estrena el 18è Voll-Damm Festival Jazz Vic

Fins al 15 de maig, el més destacat de l’avantguarda jazzística nacional i internacional es fa un lloc a la capital osonenca

El Festival s’iniciarà aquest dijous amb un pianíssim, el concert de Giovanni di Domenico, que vindrà acompanyat del bateria Oriol Roca. El pianista italià resident a Brussel·les i el bateria català fa anys que comparteixen projectes i han enregistrat dos discos. Ara tornen a Catalunya per oferir una proposta amb música nova que explora els extrems del silenci i la ressonància per endinsar-se en paisatges de gran densitat sonora mentre investiguen les possibilitats sonores dels dos instruments (dijous 5 de maig, 22 h, La Jazz Cava).

Divendres serà el torn d‘un dels plats fots del festival, el Parker/Fernández/Sans Trio, amb el free jazz com a fil conductor. Una bona dosi d’improvisació transgeneracional de la mà de tres músics de reconeguda trajectòria a nivell internacional: Evan Parker, Agustí Fernández i Ivo Sans (divendres 6 de maig, 22 h, La Jazz Cava).

Dissabte es podrà escoltar Memoria Uno, una formació que aplega alguns dels millors improvisadors de l’escena barcelonina actual sota la batuta d’Iván González, que els conduirà a través de signes cap a la creació d’una música totalment viva. Un diàleg creatiu entre intèrprets i director que tindrà un final totalment imprevisible (divendres 6 de maig, 22 h, La Jazz Cava).

La programació continuarà amb el quintet d’un dels saxofonistes més originals de l’escena jazzística actual, Gabriel Amargant, que presentarà el seu segon disc com a líder And Now For Something Completely Different (FSNT, 2015), un recull de les experiències acumulades durant els últims anys d’intensa activitat com a sideman i que ha recolit el premi Enderrock al millor disc de jazz 2015 (dissabte 7 de maig, 21 h, La Jazz Cava).

La primera setmana s’acabarà amb la presentació del projecte més personal del bateria Ildefons Alonso, Metrinova. El disc Vol.1 és un treball que es concep com un laboratori d’experiments musicals, set composicions que es mouen entre la mirada a la tradició del jazz i la passió per investigar formes rítmiques poc habituals (diumenge 8 de maig, 19 h, Escenari Voll-Damm). 

Duran la segona setmana, el festival continuarà amb els concerts del bateria David Viñolas i el guitarrista Jaume Llombart a la Nit de solos; Tim Berne, des de Nova York, acompanyat de la seva banda Snakeoil; Paula Valls, una jove i prometedora veu del jazz-soul vocal; Néstor Giménez amb el seu disc de debut, Why not’ (autoeditat, 2015); Mikolaj Trzaska i Vasco Trilla duo, que combinaran l’avantguarda de l’escena de jazz polonesa i els ritmes barcelonins; DJ Miguelito Superstar, que tancarà la jornada amb una sessió de punxa-discos; la Big Band EMVIC, i per tancar el festival, des de Budapest arribarà la formació de folk-jazz electrònic Santa Diver.

Etiquetes:
, , ,