Aquest dimecres comença l’Hostal Càntut

Lo Barber i Carles Belda obren la tercera edició de l’Hostal Càntut, amb les entrades exhaurides

Redacció.- Aquest dimecres 6 de juliol, Lo Barber i Carles Belda obren la tercera edició de l’Hostal Càntut, amb les entrades exhaurides. Aquesta serà la primera proposta dels sopars per cantar que tindran lloc fins al 15 de juliol al Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri, i que també comptaran amb les actuacions de Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Betzuca i un Sopar de cantadors i cantadores dinamitzat per Gemma Pla. Les entrades per a la majoria de propostes estan esgotades, en queden disponibles per a la proposta de Betzuca, que es poden adquirir aquí.

Conegut com Lo Barber, Àngel Maresca és un referent de la música popular algueresa i catalana que s’ha fet un nom gràcies a la seva particular afició de cantar mentre talla cabells a la seva barberia situada al centre històric de l’Alguer (Sardenya). Acompanyat de l’acordionista i glosador català Carles Belda, els dos músics compartiran una nit en què repassaran el repertori de taverna, amb garrotins i cançons d’un costat i altre del Mediterrani.

Els sopars per cantar de l’Hostal Càntut, que enguany s’emmarquen en la celebració dels 100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, exploraran el repertori de cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives que es troben en el cançoner en línia del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, allotjat al web www.cantut.cat. Amb l’objectiu de recuperar i reinterpretar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostal i tavernes, la nova edició proposa sis sopars acompanyats de la música d’artistes vinculats a la música de tradició oral que, fugint del seu format habitual de concert, ofereixen actuacions en format acústic i combinen peces populars i tradicionals amb el seu propi repertori.