Aquest dimecres torna el gran concert simfònic de l’OBC a la platja de la Barceloneta per celebrar el Dia de la Música

Josep Vicent, dirigirà enguany aquest concert que acostarà a la ciutat fragments de grans obres simfòniques de Ravel, Xostakóvitx, Pau Casals i Nyman, entre d’altres

Redacció.- L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i L’Auditori tornen a organitzar el ja tradicional concert a la platja per celebrar amb tota la ciutat el Dia de la Música i donar la benvinguda a l’estiu en el marc incomparable que ofereix el mar mediterrani. El concert, que és totalment gratuït, se celebrarà dimarts 21 de juny a les 21:00h a l’escenari situat a la platja de Sant Sebastià (al final de passeig Joan de Borbó de Barcelona, davant de l’hotel W) i tothom qui ho vulgui el podrà escoltar assegut a la sorra. El concert de l’OBC a la platja arriba aquest any a la seva quarta edició i s’ha convertit en la gran cita simfònica de l’estiu a Barcelona aplegant cada any més de 12.000 persones que no es volen perdre l’experiència única de gaudir dels millors fragments de grans obres simfòniques al costat del mar.
El prestigiós director Josep Vicent serà l’encarregat de conduir el concert d’aquest any que començarà amb l’Obertura festiva de Xostakóvitx. L’OBC interpretarà també fragments de les Water Dances de Nyman, El cant dels ocells de Pau Casals, una selecció de Romeo i Julieta de Prokófiev i el Bolero de Ravel. La música del segle XX serà la protagonista d’aquest concert seguint la mateixa línia que la nova temporada de l’Orquestra a L’Auditori. També hi haurà algunes sorpreses en el repertori que només descobrirà el públic que vingui a la platja per escoltar l’Orquestra en directe.
Per facilitar el seguiment del concert als milers de persones que s’apleguen a la platja des de primera hora de la tarda, s’instal·laran dues pantalles gegants. Aquest any el concert serà enregistrat per TV3 i es podrà seguir en directe per la sintonia de Catalunya Música. Aquells que no es puguin acostar a la platja el podran veure pel Canal 33 la nit del 23 de juny, coincidint amb la revetlla.
La gran festa simfònica de la platja, també a la xarxa
Quatre afortunats podran viure el concert des d’una posició privilegiada: dalt de l’escenari, asseguts entre l’Orquestra. Per aconseguir-ho els participants s’han d’inscriure al concurs que s’ha engegat a la pàgina web de L’Auditori (www.auditori.cat) fins diumenge 18 de juny. Fins al moment ja hi ha participat prop de 1000 persones. També hi haurà premis pel públic que segueixi el concert en directe des de la platja. Entre totes les persones que comparteixin les seves selfies a Instagram se sortejarà un abonament de Cinema i Espectacles de l’OBC per a la temporada 16-17, entrades per a concerts i subscripcions a El Periódico. El concert de la platja es podrà seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #OBCplatja