Aquest dissabte l'(a)phònica segueix amb José González, Marlango, Gemma Humet, L’amor fora de mapa, Paco Viciana, Renaldo & Clara i Howlin’ Dogs

Fins al diumenge 2 de juliol el Festival de la Veu de compta amb una quarantena de propostes per a tot tipus de públic

Redacció.- El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, continua aquest dissabte 1 de juliol amb una desena de propostes d’estils diversos i per a tot tipus de públic. Entre les veus que es podran sentir durant la segona jornada, cal destacar les de José González, Marlango, Gemma Humet, L’amor fora de mapa, Paco Viciana, Renaldo & Clara i Howlin’ Dogs.
El dissabte 1 de juliol el festival comptarà amb estils com cançó popular, cants harmònics, cançó d’autor, pop, òpera i cants occitans. Els concerts començaran al migdia amb Jaume Arnella & Ferran Martínez, que presentaran el recull de cançons cantades a la Garrotxa Cançons aspres i de mala petja (autoeditat, 2016), (Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, 12 h, gratuït). A la tarda, arribaran els cants harmònics de MuOM, una formació coral que presentarà el disc Ecstatic Voices (autoeditat, 2017) a les comarques gironines (Monestir de Sant Esteve, 17 h, gratuït). Més tard, Roc Casagran, Mireia Vives i Borja Penalba presentaran L’amor fora de mapa, també per primera vegada a les comarques gironines (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 18:30 h, 8/11 €). Seguidament, se sentiran les cançons tradicionals occitanes d’Aqueles, tres veus masculines a cappella que arribaran per primer cop a la província de Girona (Plaça del Teatre, 19:30 h, gratuït). La Barca Tirona acollirà el concert del músic i escriptor napolità Alessio Arena, que presentarà també en primícia a casa nostra el seu darrer disc, La secreta danza (Temps Record, 2016), (Barca Tirona, 20 h, entrades exhaurides). Poc després començarà el concert de Gemma Humet, una de les veus amb més projecció de l’escena actual (Juanola La Muralla, 20:30 h, gratuït).
Seguidament, tindrà lloc l’estrena absoluta de l’espectacle Puges o baixes, de Paco Viciana, una òpera còmica sobre la riquesa humana i les seves misèries interpretada per una desena d’artistes (Auditori de l’Ateneu, 21 h, 10/13 € – últimes entrades). A la mateixa hora, Marlango oferirà un concert a duo (Leonor Watling i Alejandro Pelayo), (Teatre Municipal de Banyoles, 21 h, 13/16 € – últimes entrades). Més tard, el cantautor suec d’origen argentí José González, considerat un dels grans noms del pop-folk actual, presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu darrer disc, Vestiges & Claws (Imperial Recordings, 2015), (Estrella Damm Club Natació Banyoles, 23:30 h, 23/26 €). Tancaran la jornada els concerts de Renaldo & Clara (Juanola La Muralla, 01 h, gratuït) i Howlin’Dogs (Juanola La Muralla, 02 h, gratuït), amb la presentació oficial del nou disc. Les entrades i abonaments per als espectacles de pagament es poden adquirir al web del festival (www.aphonica.banyoles.cat).
Més activitats al voltant de la veu
En el marc de les activitats paral·leles, aquest dissabte es podran veure els espectacles Enamorats de Shakespeare, de Cor de Teatre Joves (Monestir de Sant Esteve, 11 h i 13 h, gratuït) i 7 cançons per a7 emocions, de Cor de Teatre Formació (19 h i 20:30 h, plaça dels Estudis, gratuït). També es podran veure els Tasts de concerts de Deux Clichés (13 h, Can Pericus, gratuït), David Mauricio (16 h, Gelats Artesans Janeret, gratuït). Segueixen obertes l’exposició Banyoles il·lustrada i la instal·lació artística Ursonate karaoke de cabosanroque.