Aquest divendres 17 i dissabte 18 de juny el Sónar de Nit es converteix en el club més gran del món

L'espiritualitat, la profunditat, el ritme marcat, la calidesa, el groove… els elements essencials del gènere estan en mans de housemasters

Galàxia 1: el house i els seus derivats es posa en marxa reunint a moltes de les principals figures de l’electrònica i la música de ball de l’escena internacional. Més de 30 artistes de primera fila, cadascun d’ells amb un discurs definit però amb connexions evidents entre si que permeten agrupar-los en tres grans galàxies. Avui presentem la primera: el house i els seus múltiples derivats.

 

Guardians de les essències

L’espiritualitat, la profunditat, el ritme marcat, la calidesa, el groove… els elements essencials del gènere estan en mans de housemasters de provada experiència. Un d’ells sens dubte és Kerri Chandler, l, llegenda de l’escena underground americana i pioner d’aquest house marcat per la influència del soul, el jazz, la rítmica d’Àfrica i el pòsit espiritual. Molts d’aquests ingredients estan també a la música de Soichi Terada, tot i que, per descomptat, el seu house es tenyeix de melodies, harmonies i arranjaments japonesos, que aporten una sonoritat especialment captivadora a la seva música. Els pilars bàsics del gènere segueixen mantenint-se ferms en aquest 2016 gràcies a DJs i productors com Mano Le Tough i The Martinez Brothers. L’irlandès s’ha guanyat a pols la seva privilegiada condició com un dels selectors més sol·licitats d’Europa, i brilla tant a les seves produccions (les del recent “Trails”, sense anar més lluny) com en uns sets sempre equilibrats i plens de detalls estimulants. Per la seva banda, els germans de Nova York s’han convertit en els més cèlebres continuadors de la tradició house de la ciutat, començant des de baix per anar obrint el seu radar a noves influències i guanyar cada vegada més pes en una escena internacional que no seria ja la que és sense ells.

Etiquetes:
, , ,