Aquest febrer les dones es reivindiquen al jazz, us descobrim Jamison Ross, i torna la música italiana al Jamboree en un mes ple de visites i estrenes

Arrenquem el mes de febrer reivindicant el paper de les dones en l’escena musical catalana, i ho fem de la mà de WOM, el trio musical format per Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié que presenten en tres dimarts del mes el WOMen’s Collective al Jamboree: tres concerts on amplien la formació convidant músiques procedents de tots els àmbits com Bikimel [2.02.16], Elena Gadel [16.02.16] i Sara Pi & Eva Fernández [23.02.16].  De fet, la cantant i saxofonista sorgida de la factoria de la Sant Andreu Jazz Band presenta el diumenge 7 de febrer ‘That Darkness’, el seu primer projecte discogràfic, treball que ha comptat amb el suport de músics com David Pastor.

L’afrobeat i l’ethiojazz d’Outer Space aterra a la sala divendres 12 febrer amb el seu disc de debut  ‘Chase Across Orion’ un viatge que va d’Àfrica a la Nova York dels anys ‘70 amb un toc interestel·lar.

Fruit del seu concert al Jamboree el 28 de juny de 2015, el saxofonista malagueny Ernesto Aurignac ja té sota el braç nou disc, ‘Anunnakis’. El presenta en directe amb la seva nova banda dissabte 13 de febrer.

 

NICOLAS MASSON i ALTRES CONVIDATS ESTEL·LARS

El saxofonista i clarinetista suís Nicolas Masson acompanyarà el Bridges Trio, dimecres 17 de febrer en una original experiència que neix de la suma de l’artista emblema del segell ECM i una de les formacions més inquietes de l’escena improvisada de casa nostra.

Abans, hauran passat pel Jamboree Raúl Rodríguez [06.02.16], que torna amb ‘Razón de son (y alguna cosilla más)’ després de posar la sala cap per avall en la presentació del disc a Barcelona i Sole Giménez [14.02.16], acompanyada de l’OJO del Taller de Músics en la proximitat d’una jazz cava.

Gianlucca Petrella & Giovanni Guidi són dos dels exponents més valorats de la nova escena del jazz italià i arriben apadrinats pel gran trompetista Enrico Rava en una nova sessió del cicle Jamboritalia, dijous 18 de febrer.

 

JAMISON ROSS, GUANYADOR DEL CONCURS THELONIUS MONK 2012

El baterista i cantant Jamison Ross és una de les revelacions del jazz actual. Després de guanyar el concurs Thelonius Monk  l’any 2012, la seva carrera segueix un ascens imparable. És un dels valors del segell Concord, que arriba al Jamboree dijous 25 de febrer amb el seu jazz contundent i rítmic que beu tant de Muddy Waters, Ray Charles o Gregory Porter com de les darreres tendències.