Aquesta nit Tortell Poltrona i Albert Pla seran a l’Emergent de Fornells

La música d’Acció i The Hanfris Quartet i els malabars i les acrobàcies del Circ Los completaran la vetllada

El festival Emergent arriba avui a Fornells de la Selva i ho farà amb dos noms destacats: Tortell Poltrona i Albert Pla. El clown i el músic seran els dos grans referents d’una nit que també tindrà com a protagonistes Acció, The Hanfris Quartet i Circ Los. Serà la penúltima jornada d’un festival que durant tres setmanes ha apostat per dur les arts escèniques a les places de diferents municipis del Gironès amb l’objectiu que el públic pogués descobrir noves propostes alhora que gaudia d’aquelles més consolidades.

Albert Pla serà l’encarregat de tancar la nit amb el seu directe inclassificable. El músic és una de les figures més irreverents però alhora més respectades del país. La seva ironia i el seu humor marca de la casa fa anys que li han servit per posar-se el públic a la butxaca. Ha treballat amb artistes de tota mena i ha impulsat projectes d’allò més variats, però sempre fidel a la seva immensa llibertat artística. 

Abans d’Albert Pla ja haurà passat per l’escenari de Fornells un altre dels noms emblemàtics del país: Tortell Poltrona. El pallasso necessita poca presentació. Fundador del Circ Cric i impulsor de l’ONG Pallassos Sense Fronteres, es considera un dels pioners europeus en la renovació dels pallassos. 

La nit, però, l’obrirà molt abans la música d’Acció. La banda empordanesa acaba de presentar 1.001 colors, un nou EP de sis cançons que dóna el relleu a On sóc ara, el seu disc de debut com a Acció. La seva actuació donarà pas al Circ Los. La companyia hi durà l’espectacleXarivari Blues, on els quatre artistes combinen les acrobàcies, els malabars, el monocicle i el llit elàstic.

El relleu el prendran The Hanfris Quartet, considerats un dels millors grups de barbershop, un cant a capella nascut a Estats Units però que cada vegada guanya més importància a Europa. La qualitat, doncs, està assegurada.