Arrels del Vi, que se celebra aquest cap de setmana a Sant Martí d’Empúries i el 15 de juny a Barcelona, premia els millors vins de l’Empordà

Ofereix degustació oberta en copa Riedel de més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos

Redacció.-  Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva XII edició el 8 i 9 de juny a Sant Martí d’Empúries (l’Escala) amb 28 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. I el 15 de juny, celebra la Festa de la DO Empordà a Barcelona, al jardí del Palau Robert, portant 24 cellers empordanesos, 1 celler convidat del Rosselló i un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la ciutat comtal.
Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb onze edicions a St. Martí d’Empúries i tres a Barcelona. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per gaudir d’un tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà. A més els assistents tindran l’oportunitat de tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2019:
Millor Vi Blanc 2019: El Missatger Selecció 2017, Celler Pujol Cargol Masarac
Millor Vi Rosat 2019: A21 Rosat 2018, Masetplana
Millor Vi Negre 2019: Bruel de l’Estany 2015, Cellers d’en Guilla
Millor Vi Dolç 2019: Torre de Capmany Garnatxa de l’Empordà, Pere Guardiola
Arrels del Vi és ja una fira de referència, lligada a la DO Empordà i a Sant Martí d’Empúries (l’Escala). Dominic Abernethy parla orgullós de com s’ha arribat fins aquí: “Ja fa dotze anys que vam apostar pels vins de la DO Empordà amb Arrels del Vi, i no ens vam equivocar. Any rere any, els cellers empordanesos treballen per oferir vins de qualitat amb personalitat pròpia i l’esforç ha donat excel·lents fruits; per exemple, en cinc anys s’ha doblat el nombre de vins de l’Empordà que assoleixen l’excel·lència a la prestigiosa Guia Peñín. L’aposta per la qualitat dels cellers empordanesos ho és també nostra. Busquem millorar sempre, i oferir la millor experiència vitivinícola de l’Empordà. Oferim el luxe de tastar més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà en copa Riedel, escoltant de primera mà les explicacions dels seus creadors, els propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos. Ells, amb la seva passió i la seva generositat, fan que els tastos siguin únics, i cada any aposten per venir a Arrels del Vi. Enguany són més cellers que mai: 28 cellers a St. Martí d’Empúries i 24 cellers a Barcelona, i ens sentim orgullosos de la seva confiança”. Tess Oriol afegeix: “I tot gràcies també al públic d’Arrels del Vi, que repeteix i recomana. Ells són veritables amants de la DO Empordà, de la cultura del vi, gaudeixen dels tastos, de les explicacions i dels descobriments que fan a la fira. Oferim un format professional obert a tothom i ens ho valoren molt. L’entorn a Sant Martí d’Empúries és espectacular i l’ambient distès i familiar de la fira, fan d’Arrels del Vi una de les cites més esperades de l’agenda empordanesa. El 15 de juny, amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, portarem també al jardí del Palau Robert de Barcelona, l’experiència Arrels del Vi. Hi esperem a molts barcelonins que vinguin a tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la Festa de la DO Empordà. Els vins de la DO Empordà sorprenen, agraden i no deixen indiferent ningú”.
PREMIS ARRELS DEL VI 2019
Arrels del Vi i la Regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de l’Escala, la Sra. Marta Rodeja, entreguen els prestigiosos Premis Arrels del Vi 2019 als guanyadors aquest 5 de maig a l’Alfolí de la Sal a l’Escala, escollits per 18 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 20 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store (l’Escala). Aquest són els 18 sommeliers que van participar en el tast a cegues dels Premis Arrels del Vi 2019: Cristina Torrent i Aga Ogórek del Restaurant Bo.Tic (Corçà),  Clara Antúnez de la Gastronòmica Events; Laura Masramon de la Ruta del Vi DO Empordà; Agnès Gasull, col·laboradora de Cellers de l’Empordà; Jordi Folgado del Restaurant Orígens (L’Escala); Carlos Ventura de l’Enoteca Els Barrils (L’Escala); Adrià Castells de KoSa Bistrot (Palafrugell); Marcelo Chan de Vinilo Wine Bar (L’Escala); Clara Isamat de Vinos Compartidos; Alex Peiró del Restaurant Casamar (Llafranc); Ion Bogdan de Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent); Jordi Grau de Vins i Licors Grau (Palafrugell); Rafel Tubau de Bodega Ratxelet (L’Escala); Gerard Geli del Restaurant Vicus (Pals); Adrià Ferré del Restaurant Can Miquel (L’Escala); Carlos Domínguez del Restaurant Bell-Lloc (Sta. Cristina d’Aro) i Víctor Jiménez de la botiga especialitzada La Vinícola (Barcelona).
Guanyadors de l’edició d’Arrels del Vi 2019
Blancs
1. El Missatger Selecció 2017, Celler Pujol Cargol Masarac
2. Blanc de Gresa 2016, Vinyes d’Olivardots
3. Vall de Molinàs 2017, Celler Hugas de Batlle
Rosats
1. A21 Rosat 2018, Masetplana
2. Maragda rosa 2018, Celler Mas Llunes
3. Caminito 2018, Terra Remota
Negres
1. Bruel de l’Estany 2015, Cellers d’en Guilla
2. Ull de Serp, La Closa Samsó 2015, Celler Archè Pagès
3. Racons 2016, Celler Mas Pòlit
Dolços
1. Torre de Capmany Garnatxa de l’Empordà, Pere Guardiola
2. Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres
3. Garnatxa d’Empordà Solera, Mas Llunes