Arrenca la 9a temporada de Blanca Desvelada, 12 personatges magistralment interpretats per Alejandra Jiménez-Cascón

75 minuts de teatre en estat pur a través de dues vides que s'entrellacen en un text cru i alhora tendre

Redacció.- El proper dimecres 8 de gener torna a l’Escenari Joan Brossa Blanca desvelada després de vuit temporades d’èxit. L’obra, de la companyia Aleteo, es basa en un text a mig camí entre la comèdia i el drama i condensa uns personatges brillants en tan sols 9 metres quadrats d’espai escènic.
Blanca desvelada és un text unipersonal a dotze veus escrit i interpretat per Alejandra Jiménez-Cascón i dirigit per Montse Bonet. Des que va estrenar l’any 2015 no ha parat de recollir bones crítiques tant del públic com de premsa: va ser candidata als Premios Max 2016 a Mejor Autoría Revelación, i Alejandra Jiménez-Cascón va estar nominada l’any 2015 al premi Margarita Xirgu a Millor actriu en el context d’aquest espectacle.
L’obra barreja dues històries que s’entrellacen en el temps sense que ni els seus personatges entenguin el perquè. La protagonista viurà el desafiament de descobrir la raó que els uneix: una dona que dóna a llum en una presó dues setmanes abans de ser afusellada com a presa política. I Blanca, una jove actriu que es guanya la vida fent monòlegs còmics en bars mediocres i que té un important conflicte amb la seva mare.
Un text humà, cru, honest i ple de feminitat, de tendresa i de realitat. Éssers humans nus mostrant la seva part més íntima engaliparan l’espectador, que quedarà atrapat coneixent-los, seduït per la seva autenticitat i la seva força. Un relat que camina entre la por i el perdó, entre la desesperació i el somriure, entre la incredulitat i el desig, entre l’humor i la lluita contra els nostres propis monstres.
L’escenografia desplega un cub sense parets i un vestuari minimalista dissenyats per Mònica Gálvez, acompanyats per la il·luminació focal de Natàlia Ramos. Un escenari engabiat que és la representació de les sensacions dels personatges de Blanca desvelada.
L’espectacle, que va complir 5 anys i 150 funcions recentment, estarà fent temporada fins el 26 de gener.