Arrenca la 32a FiraTàrrega

Wired Aerial Theatre oferirà avui L'espectacle inaugural D'un certamen que comptarà amb la participació de 66* companyies i 23 estrenes estatals i internacionals.

Tot és a punt perquè Tàrrega aculli, a partir d’avui dijous, la 32a edició de FiraTàrrega. Durant quatre dies, els carrers es transformen en un gran escenari i en un concorregut mercat de les arts escèniques. Més de seixanta companyies nacionals i internacionals ?entre la Programació Oficial i els Espais D’Empresa? participaran en aquesta edició de la Fira i portaran a Tàrrega els seus últims muntatges, tant de carrer com de sala. El certamen acollirà enguany vint-i-tres estrenes en la programació oficial, amb espectacles que abracen diferents gèneres escènics, com la dansa, el clown, el circ o el teatre multidisciplinar, entre D’altres.
Justament al teatre multidisciplinar pertany L’espectacle inaugural de la Fira As the world tipped de la companyia britànica Wired Aerial Theatre. Es tracta D’una ambiciosa  producció de teatre aeri de gran format que combina audiovisuals espectaculars amb una impactant interpretació aèria, per explicar una història sobre la crisi ecològica mundial, partint del vergonyant resultat polític de la Conferència sobre el Canvi Climàtic que va tenir lloc a Copenhagen el 2009. Suspesos en el cel de la nit, els actors i les actrius de la companyia ofereixen un espectacle totalment visual escrit i dirigit per Nigel Jamieson, un dels més prestigiats creadors internacionals en arts de carrer.
Tot i això, L’activitat professional de FiraTàrrega 2012 arrencarà abans, a les 11.30 hores, amb el Focus Nòrdic, la finalitat del qual és presentar una visió general de les arts escèniques i les possibilitats de cooperació amb les cultures del nord. Per això, s’han convidat experts nòrdics a presentar la creació, producció i gestió de les arts escèniques en el nord d’Europa i un diàleg obert entre tots els professionals que assisteixen a la reunió sota el títol “Vine a respondre les preguntes del NorD’.
En el terreny professional, doncs, FiraTàrrega consolida la seva funció de mercat de les arts escèniques, i, a data D’avui, ja són 674 els programadors acreditats a la Llotja professional que s’adscriuen a 365 entitats. En concret, de Catalunya provenen 385 professionals de 179 entitats; de la resta de comunitats autònomes s’han acreditat 132 professionals pertanyents a 76 entitats, i, per últim, 167 professionals internacionals representen 110 entitats. La Llotja estarà oberta de les 10.00 hores fins a les 19.00.
Per altra banda, demà a les 19.30 hores tindrà lloc L’acte oficial D’inauguració de FiraTàrrega a La Llotja. Entre D’altres autoritats, hi seran presents el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Patronat de FiraTàrrega, Rosa Maria Perelló; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la subdirectora general de L’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Cristina Santolaria.
Les entrades per als espectacles de pagament ja es poden adquirir a les taquilles instal·lades a la plaça del Carme de Tàrrega. Per sol·licitar informació sobre la programació o qualsevol de les activitats de la Fira, el públic disposa del punt D’informació, situat a la plaça del Carme, i del telèfon 973 50 00 39. A més, el web de la Fira (www.firatarrega.com) disposa de tota la informació puntualment actualitzada.
Etiquetes: