Oye Sherman actuarà al Festimams 2024

Arrenca la 8a edició de Festimams, el festival referent de l’humor en català

Del dijous 13 al diumenge 16 de juny, presentarà a Girona els noms més destacats de l’escena humorística catalana

Redacció.- El Festimans 2024 omplirà Girona d’humor en català al llarg de quatre dies consecutius, de dijous 13 a diumenge 16 de juny de 2024, amb els noms més destacats de l’escena humorística catalana actual: Judit Martin i Sam Gutiérrez. (Dues que improvisen), possiblement les dues millors improvisadores del país; Ester Bertran + Montse Marro (Col·lapsades), una gironina i una tarragonina, cara a cara; Marc Sarrats (Vaques flaques), el nou xou de l’amo de l’escenari; La riota (el podcast que ho està petant!) parlaran més del que toca i de ben segur que fotran la pota; Oye Sherman (La seva primera hora), la còmica amb més renom del país; Godai Garcia, Irene Minovas i Raquel Hervás (Ronda de comèdia), un trident còmic per plorar de riure; Txabi Franquesa (Escocía), un gegant de l’humor al Festimams; i Oscar Andreu (Crida als ocells de colors llampants), el primer monòleg de l’estrella radiofònica.

El tret de sortida del festival vindrà de la mà d’un sopar tast-espectacle amb degustació de productes reconeguts amb el segell de qualitat GIRONA EXCEL·LENT, de la Diputació de Girona. El sopar a peu dret, amb aforament de 120 persones, tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Girona. L’actor i imitador Pep Plaza serà l’encarregat de posar la nota d’humor a la nit amb el seu extraordinari repertori d’imitacions. Una nit d’humor i gastronomia que ens retorna a l’essència del Festimams.

Cinc estrenes d’espectacles a Girona

Del total de 10 espectacles que configuren la programació del Festimams 2024, cinc es podran veure per primera vegada a la ciutat de Girona. Les estrenes són: Judit Martin i Sam Gutiérrez / Dues que improvisen; Marc Sarrats / Vaques flaques; Oye Sherman /La seva primera hora; Txabi Franquesa / Escocía; i Òscar Andreu / Crida als ocells de colors llampants. Aquest espectacle clourà el festival diumenge 16 de juny a l’auditori del Centre Cultural La Mercè.

Festimams i El Foment sumen esforços per una programació cultural de qualitat i feta 100% en català

En aquesta edició, Festimans 2024 i El Foment, sumen esforços en la seva aposta per una programació cultural de qualitat i feta 100% en català. En el marc del Festimams, El Foment acollirà la II edició del concurs de monòlegs “No és conya!”, una iniciativa posada en marxa per El Foment l’any passat que vol donar veu al talent humorístic en català a la ciutat de Girona. El premi al guanyador/a del concurs, que tindrà lloc dijous 13 de juny, és la participació amb un espectacle propi al Festimams 2025. Així mateix, hi haurà premis pels altres dos finalistes.

El Foment serà seu de tres dels espectacles del Festimams: Ester Bertran i Montse Marro amb Col·lapsades, una gironina i una tarragonina, cara a cara; La riota, un podcast satíric on parlem més del que toca i de ben segur que fotem la pota! Setmanalment reben un convidat/da a qui despullem metafòricament (o no) i analitzen la seva figura i l’actualitat. L’integren Carles Capella, Marc Llibre, Alex Agudo, Albert Romeu, Marta Robledo i Pol Sedó; i l’espectacle, Ronda de comèdia, Un trident còmic per plorar de riure amb Godai Garcia, Irene Minovas i Raquel Hervás.