Arrenca la nova edició del BAM i Mercè Música amb 90 concerts que ompliran Barcelona de música

Es durà a terme en diferents espais de Barcelona del 18 al 24 de setembre

Els escenaris del centre de la ciutat, plaça Sant Jaume i avinguda de la Catedral, acolliran els concerts del Mercè Música; i el BAM tindrà lloc als escenaris de la plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines, el Moll de la Fusta, l’Antiga Fàbrica Damm i l’escenari Mediterràniament a la Platja del Bogatell amb concerts programats dins del Mercè Música que es va inaugurar l’any passat. Algunes de les emissores de ràdio de Barcelona ompliran amb la seva programació l’espai de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

El Fòrum acollirà, aquest divendres 18 i dissabte 19, una programació conjunta entre el BAM i Mercè Música. Amb tres escenaris, Fòrum Amfiteatre, Fòrum Esplanada i Fòrum Plataforma Marina.

MERCÈ MÚSICA PRESENTA UNA PROGRAMACIÓ FESTIVA, DE QUALITAT I PER A TOTS ELS PÚBLICS

La música de la Mercè vol mostrar tant la riquesa de l’escena musical barcelonina i catalana com també de la música internacional. Com cada any la programació convida al ball i a la participació amb propostes per a tots els públics. Aquest any la programació de Mercè Música es concentra en dos escenaris al cor de la ciutat (Avinguda de la Catedral i Plaça Sant Jaume), més l’escenari a la platja del Bogatell que es va incorporar la passada edició i per últim, els escenaris del Parc del Fòrum.

L’escenari Mediterràniament que es va estrenar la passada edició a la Platja del Bogatell torna aquest any la nit del dimecres 23 de setembre amb els concerts de Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Oques Grasses.

La plaça Sant Jaume acollirà les propostes més tradicionals sorgides de la cultura popular. Obriran l’escenari els Moussakis amb els seus sons procedents de Turquia, Grècia, Macedònia, Sèrbia o Montenegro que combinen amb jazz, funk i rock. La nit de dissabte tindrà lloc la Primera Milonga de la Mercè en un any en què Buenos Aires és la ciutat convidada. La rumba de La Màlaga farà ballar tota la plaça el diumenge 20 a la nit mentre que el dilluns 21 i el dimarts 22 l’escenari de la plaça Sant Jaume estarà dedicat a les Escoles Superiors de Música de la ciutat, el dilluns amb dos projectes del Conservatori Superior de Música del Liceu i el dimarts amb dues propostes de l’Esmuc. Finalment, el dimecres 23 un projecte molt especial com és Mare Uut de Kaulakau i la Cobla Ciutat de Barcelona.

L’escenari de l’Avinguda de la Catedral acollirà, la nit de divendres 18, la proposta Big Eril de Free Spirits Big Band & El Petit de Cal Eril i el seguiran Sisa, Portet i Oliver amb el seu projecte Collectiu Eternity. El dissabte 19, l’escenari acollirà els concerts de Coetus + Juan Quintero i Luna Monti considerat el duet més original i virtuós de les músiques argentines d’arrel, el seguirà l’esperat concert de Maria del Mar Bonet on interpretarà temes del disc Alenar (enregistrat el 1977). El diumenge 20 i el dilluns 21 el jazz serà el protagonista amb l’actuació de la Sant Andreu Jazz Band sota la direcció de Joan Chamorro i amb la participació de Luigi Grasso i Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver i les propostes del Taller de Músics. El dimecres 23 el pianista Jordi Sabatés ret homenatge al cantant, compositor i pianista cubà Ignacio Villa, Bola de Nieve mentre que el Ballet de Cámara de la CAM del Instituto Universitario de Danza Alicia Alonso i la participació de Viviane Calvitti interpretarà una coreografia, en definitiva un projecte únic i irrepetible. Finalment l’últim concert de l’escenari de l’Avinguda Catedral serà el de Raúl Rodríguez que interpretarà el seu treball Razón de son.

L’emblemàtic escenari de plaça Catalunya aquest any commemora els 20 anys de la Mostra d’Associacions, una crida a la participació ciutadana amb una programació pròpia.

EL FÒRUM ACOLLIRÀ UNA PROGRAMACIÓ CONJUNTA ENTRE MERCÈ MÚSICA I BAM

Mercè Música i BAM es donen la mà un any més per crear una programació conjunta al Parc del Fòrum amb tres escenaris, Amfiteatre, Esplanada i Plataforma Marina, el divendres 18 i dissabte 19 de setembre.

El divendres 18 l’escenari Esplanada Música Mercè acollirà els concerts d’Achilifunk amb la seva rumba i funk, els seguiran La Gossa Sorda amb l’última volta aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure’ls en directe i tancaràn la nit els Aspencat amb el seu nou disc Essència. Per la seva banda l’escenari Amfiteatre Música Mercè ballarà al ritme de soul, R’n’B i funk dels Gramophone Allstars Big Band i l’electrònica de Batida.

La nit de dissabte comptarà amb tres escenaris; Plataforma Marina Música Mercè, Esplanada BAM i Amfiteatre BAM. L’escenari de Plataforma Marina comptarà amb els concerts de Mishima i Delorean. Per la seva banda l’escenari Esplanada BAM arrencarà la nit amb el postpunk dels Shopping en el que serà el primer concert de la banda britànica a l’Estat, el seguirà Nigerià Tony Allen considerat un dels pares de l’afrobeat i la nit acabarà amb el concert de The Suicide of Western Culture i la proposta del dj Pau Roca b2b Sau Poler. Finalment l’escenari Amfiteatre BAM acollirà els concerts de Jupiter Lion, Nueva Vulcano i Los Punsetes.