Arrenca la primera edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona

Fins al 15 de maig proposa instal·lacions efímeres, realitats augmentades, debats, rutes i més de cent activitats

Redacció.- La primera edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona ja està en marxa. El dijous a la tarda es va celebrar la inauguració de l’esdeveniment coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), que convertirà fins al 15 de maig l’espai públic en una festa ciutadana per debatre la ciutat del demà.

El festival neix com a primera gran cita de la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco de Barcelona 2026. Durant deu dies, un circuit de set quilòmetres que delimita la frontera entre Ciutat Vella i l’Eixample serà l’escenari on hi haurà 10 instal•lacions físiques i de realitat augmentada experimentals, menjars populars, rutes, workshops i debats que convidaran a re-descobrir la ciutat i a la pròpia ciutadania.

La inauguració es va dur a terme des d’un dels escenaris principals del festival: la instal·lació efímera ‘Cuina urbana’ ubicada a la plaça de Catalunya i dissenyada per l’estudi internacional ubicat a Barcelona MAIO. També hi varen prendre part la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, la degana del COAC, Assumpció Puig, i els directors artístics del festival, Eva Franch i Gilabert, Beth Galí i José Luis de Vicente. La inauguració es va tancar amb un aperitiu final fet des de la mateixa ‘Cuina urbana’ a càrrec del col·lectiu Cooking Sections.

Ahir divendres, a les 18:30h a l’Ateneu Barcelonès, es va fer un acte d’homenatge a l’arquitecte Oriol Bohigas. Aquesta primera edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona engega amb el tema Re-Créixer i la intenció de repensar com imaginar, construir i habitar la ciutat del futur.