Arrenca la quarta edició de la Fira Gastroart d'Hostalric

La Fira comença aquest divendres dia 28 i s'allargarà tot el cap de setmana

L’alcalde d’Hostalric, Josep Frias, donarà el tret de sortida a la fira Gastroart aquest divendres 28 de setembre a les 17 h. amb les visites guiades al nou centre Domus Sent Soví.
Gastroart compta amb un complet programa d’activitats que tindrà lloc al flamant centre Domus Sent Soví així com en els diferents carrers i espais públics de la vila. Entre les activitats s’hi inclouen demostracions d’oficis artesans, tallers, exposicions, degustacions i mostres de productes gastronòmics, etc.
La plaça dels Bous acollirà l’exposició i venda de productes gastronòmics, i també les demostracions d’oficis artesans, que tindran lloc durant tot el dia, tant el dissabte com el diumenge.
El centre Domus Sent Soví s’incorpora com a nou espai d’activitats, amb visites guiades tant el divendres com el dissabte. El centre també acollirà tallers infantils de cuina judeo-catalana i del moniato, un taller sobre la cuina del salsafí i maridatges de música, teatre i vins.
Una de les activitats més llamineres la portarà a terme Marc Rodellas, el millor mestre artesà xocolater d’Espanya l’any 2011, que dirigirà un taller de piruletes de xocolata a la plaça dels Bous. D’altra banda el nou Col·lectiu de Productors i Elaboradors de la Selva proposa a l’Auditori una degustació dels seus productes.
Bona part de les activitats i els tallers requereixen reserva prèvia a l’Oficina de Turisme d’Hostalric, que també farà la venta d’entrades anticipades.
La fira Gastroart
Emmarcada en la tradicional celebració de Sant Miquel, enguany arriba a la quarta edició, i té com a objectiu la promoció dels productes gastronòmics de proximitat, de qualitat i artesans, a més d’incloure activitats de divulgació i formatives. La intenció és promocionar la gastronomia del territori com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.
Domus Sent Soví
L’aposta d’Hostalric com a ciutat capdavantera en la promoció de la gastronomia catalana es reforça amb el centre Domus Sent Soví, que s’inaugurarà un dia abans de la fira, el 27 de setembre.
Domus Sent Soví té l’objectiu de fomentar l’interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d’identitat, a través de la combinació de tradició i innovació, posant en valor els productes de la terra.