Festival dels sentits a La Garrot

Arriba la 5a edició del Músiques Sensibles, el festival que uneix música i activisme social

El cartell el conformen noms destacats de l’actual escena musical, com Paula Valls, Judit Neddermann, Miguel Campello, Gossos, Shuarma o Las Migas

redacció.- El cicle musical Músiques Sensibles, caracteritzat per unir música i activisme social, arriba a la seva cinquena edició estrenant nova ubicació. La iniciativa, convertida ja en una de les cites musicals més consolidades a la ciutat, desembarca a la sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana del 10 de de novembre al 16 de desembre, oferint 5 concerts amb alguns dels noms més destacats de l’actual panorama musical i el tret distintiu de comptar amb un clar valor solidari, ja que el 10% de la taquilla del concerts anirà destinat a diferents entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social.
Després de quatre edicions programant un cartell de concerts amb les veus més emergents del panorama musical i apostant al mateix temps per noms amb més trajectòria, Músiques Sensibles presenta enguany una acurada programació: Paula Valls i Judit Neddermann (divendres10 de novembre); Miguel Campello (19 de novembre); Gossos (23 de novembre); Shuarma (26 de novembre) i finalment Las Migas (16 de desembre). Un 10% de la recaptació d’aquests concerts es destinarà a projectes socials de les entitats Associació Casal Infantil La Mina, Associació Salut Mental del Barcelonès Nord, Centre de Serveis Can Pedró, Il·lusions Solidàries i Fundación Inquietarte.
 
Tardor musical sensible
El 10 de novembre, Músiques Sensibles programarà una nit de concert doble. En primer lloc actuarà la Paula Valls que presentarà en directe els temes del seu nou disc Black andWhite . Desprès serà el torn de la Judit Neddermann, que oferirà un concert de tancament de la seva gira “Un Segon”.
Miguel Campello actuarà el 19 de novembre presentant en un format més proper el seu darrer disc Agua, pan, amor y vino (2016), un recull de grans cançons que combinen el rock amb la rumba, el hip hop i el flamenc.
Gossos prepara un concert proper, íntim i molt especial pel seu pas al festival Músiques Sensibles. Un repertori dinàmic mesclat entre les cançons més importants que han format part de la trajectòria del grup. Una alenada de pop rock, les melodies de sempre. La seva actuació serà el 23 de novembre.
Shuarma presentarà el 26 de novembre en un format acústic, acompanyat tan sols de la seva guitarra, cançons del seu període en solitari i versions que han marcat la seva carrera com a músic. Un repertori emotiu per gaudir en la seva totalitat de la veu i la personalitat del compositor barceloní.
L’edició 2017 de Músiques Sensibles clourà el 16 de desembre amb l’actuació de Las Migas, inclosa en la seva gira “Vente conmigo”.
 
Cultura i solidaritat, motors del projecte
El festival Músiques Sensibles vincula cultura i música amb compromís i responsabilitat social. Un projecte pioner, innovador i únic impulsat per professionals del món de la cultura conjuntament amb activistes socials i del voluntariat, que cada any, des de fa ja cinc edicions, presenta una programació artística que es marida amb una clara vocació de donar suport i visibilitat a entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social destinant-hi el 10% de la taquilla de cada concert.
Atent a les dificultats dels col·lectius que més pateixen la crisi actual i es troben en risc d’exclusió social, Músiques Sensibles és un festival sensibilitzador que dóna a conèixer la tasca tan important que realitza un teixit viu d’entitats, malauradament força desconegut, per pal·liar el patiment i les situacions complexes de les persones més vulnerables. Totes les entitats que reben la recaptació comparteixen un objectiu comú: atendre a les persones d’una manera integral respectant el seu dret a l’autodeterminació i fomenten l’apoderament per tal de millorar la seva qualitat de vida i la del seu entorn.