Arriba a Barcelona "Fang i Setge", el musical que posa en escena el gran relat fundacional de la Catalunya moderna

El muntatge porta al Teatre Victòria, la seu dels grans musicals catalans, una història d’amor i llibertat amb més de 30 actors, orquestra i cor en directe

El proper dimarts 9 de febrer es presenta al Teatre Victòria el musical FANG i SETGE, amb música de Salvador Brotons, que posa en escena l’èpica del setge de 1714, amb una trentena d’artistes en escena, cor i orquestra en directe i una escenografia de gran format. El muntatge, amb dramatúrgia de Marc Rosich, coreografia de Toni Mira i text del poeta Josep Pedrals —premi Lletra d’Or 2013— explica un moment clau de la història moderna de Catalunya i l’acosta al gran públic amb un espectacle emocionant. A  l’estil de grans títols anglosaxons com “Els Miserables”, “Fang i Setge” arriba al teatre de referència dels musicals catalans, després de 13 funcions les temporades 2014 i 2015 al Teatre de la Passió d’Olesa, per on van passar més de 6.500 espectadors.

Neus Pàmies, Anna Isabel Totusaus, Ferran Frauca, Xavier Ribera-Vall, Albert Gràcia, Aina Sánchez, Jordi Llordella, Marc Pujol, Oriol Mas, Frank Capdet, Aina Agustí i Aina Quiñones  interpreten els personatges d’aquesta història d’amor i guerra on la llibertat i la submissió, el risc i la prudència, el desànim i l’esperança, la mort i la vida estan en lluita constant.

 

Amor i guerra en una Europa que es debat entre absolutisme i parlamentarisme

Barcelona, juliol de 1713. Després de l’evacuació de les tropes aliades, la població ha quedat desprotegida davant l’exèrcit borbònic i els representants del poble decideixen optar per la resistència de la ciutat. Ònia (Neus Pàmies), una noia de família noble, decideix plantar cara al seu pare. Desobeint les seves ordres, es nega a seguir la família a l’exili fora muralles. En lloc d’això, Ònia es queda a la Barcelona assetjada pel que ella creu que és el seu deure: sumar-se a la defensa de la ciutat i així, oferir el seu granet de sorra per preservar el paisatge de la terra que l’ha vist néixer.

Així arrenca “Fang i Setge”, que vol apropar als espectadors la vida dins els murs de la ciutat assetjada fent-los partícips dels moments més virulents del conflicte, però també de les alegries senzilles i l’explosiva eufòria per les petites victòries diàries. El musical pretén fer un retrat coral de les vides que es van veure dramàticament afectades pel setge fent focus en dues parelles d’enamorats partides pel fragor del conflicte, en dos germans enfrontats entre el seny i la rauxa, en els sacrificis i les esperances dels combatents anònims i en les maquinacions d’aquells qui pretenen treure benefici de la batalla.

“Fang i Setge” no només representa una síntesi de la idiosincràsia catalana, expressada mitjançant el seny i la rauxa, també posa en el punt de mira la lluita de valors entre l’absolutisme i la monarquia parlamentària en la convulsa Europa de principis del segle XVIII. Catalunya es veurà atrapada dins del joc dinàstic en el tauler d’Europa.

 

 

DEL 9 DE FEBRER AL 28 DE MARÇ AL TEATRE VICTÒRIA

Prèvies, 9 i 10 de febrer a les 20:30h. Estrena, dijous 11, a les 20:30h.

Funcions tots els dijous a les 20:30h, divendres i dissabtes a les 17:30h i les 21:30h, diumenges a les 18:30h