Arriba a Barcelona l'excepcional col·lecció de fotografia de Martin Z. Margulies

L'exposició explora la qüestió de com l'home habita en el món, interactua amb ell, el modifica i, en definitiva, deixa la seva empremta en la realitat de les emocions, de la vida...

La Fundació Foto Colectania i la Fundació Suñol presenten simultàniament l’exposició ‘L’estatge de l’home’. Fotografies de la Col·lecció Martin Z. Margulies, comissariada per Régis Durand. 
La mostra gira al voltant de la qüestió de com habitem el món i reuneix més de 165 obres de 50 artistes. És, a més, la primera coproducció entre la Fundació Foto Colectania i la Fundació Barrié. 
L’exposició, patrocinada per Banco Pastor, es podrà veure del 22 de febrer al 16 de juny de 2012.
Martin Z. Margulies atresora des de fa més de 30 anys una de les col·leccions d’art més importants que inclou pintura, escultura, vídeo i fotografia. Ara, per primera vegada, part de la seva col·lecció de fotografia es podrà veure en una exposició que neix a partir de la relació del propi col·leccionista amb Mario Rotllant, president de Foto Colectania. 
‘L’estatge de l’home’, comissariada per Régis Durand, explora la qüestió de com l’home habita en el món, interactua amb ell, el modifica i, en definitiva, deixa la seva empremta en la realitat de les emocions, de la vida, del treball, de la natura. Inclou als grans noms de la fotografia internacional, entre ells, Walker Evans, Dorothea Lange, Lee Friedlander, Ed Ruscha, Stephen Shore, William Eggleston, Helen Levitt, Andreas Gursky i Roni Horn. 
L’amplitud i excepcionalitat de l’exposició han propiciat que, per primera vegada, una mostra s’exhibeixi simultàniament en dues entitats molt properes en la seva visió de l’art i complementàries dins del panorama museístic de la ciutat: la Fundació Foto Colectania (Julián Romea, 6) i la Fundació Suñol (Passeig de Gràcia, 98). L’exposició està coproduïda amb la Fundació Barrié, fundació patrimonial privada amb seu a Galícia, en la programació cultural destaca la línia d’exposicions temporals dedicada a clàssics de la fotografia.
Explica el comissari Régis Durand que el títol d’aquesta exposició sorgeix d’un dels últims poemes de l’autor alemany Friedrich Hölderlin sobre la qüestió de com l’home habita el món i del brillant anàlisi que el filòsof alemany Martin Heidegger va escriure sobre ell. En el seu sentit més ampli, aquesta temàtica és una característica essencial en l’obra de molts artistes. No obstant això, investigant l’extraordinària col·lecció de Martin Z. Margulies, ha estat possible crear una exposició que explora els diferents aspectes d’aquest tema a partir de tres àrees que articulen la mostra:
Part I. “Construir, habitar: cartografiar territoris”.
Part II. “Estar en el món”.
Part III. “Fluxos, signes i símbols”.

Etiquetes: