Arriba el Concurs Sona 9 2014

El concurs de maquetes convoca la catorzena edició fins el 15 d’abril oberta a tots els grups i solistes emergents de qualsevol estil que cantin en catal

La revista Enderrock, iCat.cat – Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya han convocat la catorzena edició del concurs de maquetes Sona 9 obert a tots els grups i solistes de qualsevol estil musical que cantin en català i es vulguin inscriure abans del 15 d’abril al portal <www.sona9.cat>. El concurs, que té suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm, ampliarà els premis per fer encara més atractiu un certamen per artistes emergents que s’ha convertit en referència als Països Catalans.

Els premis del Sona 9 són la gravació i edició d’un disc en un estudi i amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya, a més d’una estada prèvia d’una setmana per preparar la producció a la Xarxa d’Albergs de la Generalitat de Catalunya, per als tres primers classificats. A més, es lliuren 2.000 euros en material musical i s’ofereix una campanya de promoció als mitjans que organitzen el certamen. En aquesta edició és recupera el premi per votació popular, on durant els mesos que dura el concurs, el públic podrà votar els seus arrtistes preferits.

Una altra de les novetats del Sona 9 és l’assessorament musical als grups finalistes en la segona fase del concurs, amb enregistraments i produccions en un estudi de gravació i concerts acústics a iCat.cat . Com a novetat, enguany s’apostarà i es reforçaran els concerts en directe, i també s’oferirà un taller de promoció musical per al coneixement i l’ús de les eines bàsiques per accedir al món de la música des de plataformes digitals, entitats de gestió, management i sales de concert.

Les 20 primeres bandes i solistes classificats tindràn l’oportunitat d’actuar als concerts preliminars tindran lloc a la remodelada Sala de Màquines de l’Antiga Fàbrica Damm entre el 3 i el 17 de juny. Aquesta fase de directe, que ja es va estrenar l’any passat, servirà per seleccionar els 10 semifinalistes: cinc seran escollits pel jurat i els altres cinc pel públic mitjançant el vot el mateix dia del concert. I és que, més enllà del caràcter competitiu, el Sona 9 es vol convertir en un espai referencial per als grups emergents.

El concurs de maquetes Sona 9 és la plataforma de grups emergents més important dels Països Catalans i des de la primera edició, l’any 2000, ha descobert artistes tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts, La iaia, Nyandú, The Mamzelles, Macedònia o Empty Cage, que han renovat i revolucionat l’actual panorama musical català. La darrera edició la va guanyar el grup de Vilanova i la Geltrú, Copa Lotus, i s’hi van inscriure prop de 200 propostes.

El Sona 9 l’organitzen la revista musical Enderrock i els mitjans públics de la CCMA –Catalunya Ràdio – iCat.cat i Televisió de Catalunya–, té el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, a més del patrocini d’Estrella Damm. A més, té la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic, els festivals Acústica de Figueres i Barcelona Acció Musical (BAM), l’Agència Catalana de Notícies (ACN), les Cases de la Música Popular i el Club de Cultura Tr3s C.