Arriba el tercer cap de setmana d’Strenes

Al Teatre Municipal arribarà 300 crits, el vint-i-cinquè disc de la Marina Rossell

Redacció.- El Festival Strenes continua aquest divendres 8 d’abril amb la canària Ms Maiko, que fusionarà les seves càlides arrels illenques amb el hip-hop a l’Estació de l’Espai Jove, on també actuarà Tesa, que presentarà el projecte Rap d’arrel, en el qual es vol revitalitzar la música tradicional valenciana a través del rap. El mateix divendres a la Plaça del Vi es podrà veure en directe a Hatxe Music, una proposta musical basada en el Soul & Pop, amb Núria Madí a la percussió, i Helena Costa a la veu i a la guitarra.  Blaumut, que compta amb gairebé totes les entrades exhaurides,  presentarà a l’Auditori de Girona el seu cinquè disc d’estudi, que deixa entreveure una línia de pop més energètic i contundent que en alguns treballs anteriors, però amb el segell indiscutiblement propi del seu so. Al Teatre Municipal arribarà 300 crits, el vint-i-cinquè disc de la Marina Rossell, que assenyala els crits nascuts de totes les emocions humanes. A La Mirona tindrà lloc el doble concert de Xebi SF, que torna als escenaris després d’una pausa pública de dos anys i avançarà el que serà el seu quart disc d’estudi, i del grup d’indie León Benavente, que presentaran el seu quart disc Era. Per tancar divendres, a La Mercè actuarà Tramma, que amb només vint anys ja s’ha fet un lloc a l’escena urbana gironina, Sofia Gabanna, representant amb les seves lletres la lliure canalització de l’ésser humà i la llibertat i necessitat d’expressió, i el gironí Pol Bordas, que interpretarà el seu primer EP El dia més curt de la setmana.

Dissabte 9 d’abril a la Plaça del Vi actuarà Grabu, l’artista i músic català Arnau Grabolosa, que combina el jazz amb l’electrònica. Per concloure el cap de setmana, el públic del festival podrà gaudir al Teatre Municipal de la nova proposta de Ramon Mirabet, que després de dos anys de silenci torna amb el seu quart àlbum i possiblement el seu disc més personal, madur i introspectiu, amb gairebé totes les entrades venudes.

L’Strenes presentarà al llarg d’aquesta edició més de quaranta estrenes, en una programació paritària amb a la presència de dones en un 50% de les formacions. Destaquen les estrenes en directe dels nous discos de Jorge Drexler, Dorian, Els Pets, Els Catarres Suu, entre d’altres. En una clara aposta per les noves propostes musicals, l’Strenes compta amb un 50% de la programació protagonitzada per artistes emergents com La Ludwing Band, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal’Ba o Maio.

A més a més, en aquesta edició de 10è aniversari, el festival recupera els concerts de la Pujada de Sant Domènec, un dels racons més romàntics del món segons National Geographic, també mantindrà els icònics concerts de la Catedral, i programarà als barris gironins amb una clara intensió de descentralitzar l’oferta cultural del Barri Vell. L’Strenes també inicia un ambiciós projecte educatiu per tal d’acostar nous públics a la cultura, que enguany compta amb la participació del popular cantant Alfred Garcia, que farà xerrades a l’IES Santiago Sobrequés i als i les alumnes d’ESO de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà.