Arriba el Tramuntana?09

El festival, que se celebra del 16 al 18 de juliol, té com a eix temàtic els magnetismes

La tercera edició del Tramuntana?09 s’emmarca dins les seccions de MIAC’09 (6ª Marató Internacional d’Artistes a Cadaqués) i està organitzat per ACVEC (AssociacióCultural de Video-art i Electrònica de Cadaqués). Aquesta any el festival realitza una prèvia el 10 de juliol a Figueres, Capital de la Cultura Catalana 2009, per tal d’estendre-hi L’objectiu de difondre L’art emergent actual. Entre la programació hi haurà video experimental, instal·lacions, workshop, dansa interactiva, directes audiovisuals i live-cinema.

El 16 de juliol tindrà lloc a Cadaqués el taller D’experimentació sonora a partir de camps electromagnètics. Víctor Mazón introduirà als assistents en un món amagat als nostres sentits: L’electromagnetisme. A través d’uns circuits bàsics mostrarà la forma més senzilla de fer vibrar amb aquestes forces invisibles tot tipus de cossos metàl·lics, amb finalitats sonores. Així es com es posaran de manifest les característiques ressonants D’objectes metàL’lics (llaunes, bidons, graelles, filferros…) que podran fer servir com a eines D’expressió.

Cada assistent aprendrà a construir un amplificador, i es faran servir imans i tot tipus D’objectes recuperats de les escombraries. En finalitzar, cada assistent haurà fabricat un petit dispositiu amb el qual podrà fer els seus propis experiments. ?Ressonàncies’ és un taller intensiu d’un dia en el marc de Tramuntana09, i tindrà lloc a l’estudi del l’artista Daniel Zerbst.

L’espai Conextrarium (Societat l’Amistat de Cadaqués) acollirà el mateix dia 16 la presentació del festival i inauguració de la instal·lació interactiva ?We are waves’. L’obra de Sebastián Gonzàlez i Javier Chávarri proposa al participant explorar les qualitats del so mitjançant el moviment i les formes del seu propi cos.

El divendres 17 a L’espai Cap de Creus tindrà lloc la projecció de la selecció de vídeo experimental sota la temàtica Magnetismes. A continuació es farà un espectacle de dansa interactiva Oscillare, d’Electronic Performers. El moviment del cos funciona com a eina D’atracció magnètica que sotmet al seu control els elements sonors i visuals. A les dotze de la nit hi haurà L’actuació de Live Cinema Reallity Oscillator, directe audiovisual d’Animazon realitzat amb eines digitals i hardware propi i a dos quarts D’una de la matinada es passaran vídeos D’animació experimental musicats en directe per Don Simon i Telefunken.

Finalment, el 18 de juliol es projectarà el vídeo experimental ?selecció internacional al Teatre Art i Joia de Cadaqués i L’espai Elektrarium acollirà a la nit Edukando Showcase & VJ Marc Colomines.