Arriba la 14a edició del Festival de Creació Contemporània – Escena Poblenou

El festival de creació contemporània més participatiu de Barcelona torna amb una programació innovadora, arriscada i molt compromesa

Del 22 al 25 d’octubre tindrà lloc la 14a edició d’Escena Poblenou, el festival de creació contemporània més participatiu de la ciutat. De la mà de la direcció artística d’Ada Vilaró, es presenta una programació que continua donant suport a la creació de propostes innovadores i emergents i també d’artistes consagrats.

Noves dramatúrgies, teatre, circ, dansa, humor, arts del moviment, site-specific, projectes artístics de comunitat, espais de diàleg i performance envairan el Poblenou, en diferents espais singulars i sales del barri.

El festival compta amb el Projecte Embrions, per donar a conèixer iniciatives que estan en estat de gestació i que en un futur esdevindran projectes escènics; el Projecte Escena +Dones, per oferir un espai de visibilitat, exhibició i reflexió de les dones a escena; elProjecte Educació i Joves, que vetlla per implicar els més joves en els processos de creació; i el Projecte Territori, molt vinculat amb la singular història del barri del Poblenou.

L’edició d’enguany té un marcat caire social, ja que creu que ara més que mai és necessari fer d’altaveu de projectes que parlen d’una realitat social actual que ens està colpejant, com la de l’exili. Així doncs, Escena Poblenou acollirà l’espectacle “Fugit” de la companyia Kamchàtka, amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres i l’Ajuntament de Barcelona.

A més, Escena Poblenou recolza la creació de nous artistes, a través de la concessió de tres beques residència per a que puguin desenvolupar els seus projectes i presentar-los finalment al festival.

El festival comptarà amb diverses activitats paral·leles com xerrades adreçades a professionals i al públic general, sobre creació i públics i art i activisme social i una jornada sobre complicitats per al suport a la creació nacional i internacional, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. També es presentarà la Plataforma d’Arts al Carrer.

Escena Poblenou, que enguany arriba a la seva 14a edició, és un festival que neix per donar suport a la creació contemporània, que aposta per una programació innovadora, arriscada, compromesa i per donar visibilitat a projectes escènics, culturals i socials que generin diàleg amb el públic, el barri del Poblenou i la ciutat en general.

Una programació que compta amb la complicitat del Festival Sismògraf d’Olot, l’espai El Graner, l’Antic Teatre, la sala d’arts visuals i projecte Lab Centre Cívic Can Felipai l’Institut Ramon Llull.