
31 jul. 2015 Arriba la 14ena edició del Festival de Creació Contemporània – Escena Poblenou
El festival de creació contemporània més participatiu de Barcelona torna amb una programació innovadora, arriscada i compromesa
Del 22 al 25 d’octubre torna una nova edició d’Escena Poblenou. Noves dramatúrgies, teatre, circ, dansa, humor, arts del moviment, sitespecific, projectes artístics de comunitat, espais de diàleg i performance envairan tot el barri del Poblenou, a diferents espais singulars i sales del barri.
Una programació que compta amb la complicitat del Festival Sismògraf d’Olot, l’espai El Graner, l’Antic Teatre, Metges Sense Fronteres i la sala d’arts visuals i projecte LaB de Can Felipa.
Entre les propostes d’aquesta edició destaca “Cuaderno de Bitácora” de Colectivo N-340, un viatge que proposa un recorregut per la carretera N-430 des de Puerto Real (Cadis) fins a Barcelona. 1.248 kilòmetres que seran recollides en un quadern, un arxiu de viatge i d’experiència. Aquest projecte de noves dramatúrgies compta amb el recolzament de l’Antic Teatre.
L’artista Jaime Refoyo i els alumnes de l’Institut 4 Cantons de Poblenou ens proposen una performance sobre l’experiència d’explorar les fronteres entre el moviment natural del cos i l’espai que envolta aquesta acció. A través del mètode GEOCOCO (Geografia de la Consciència Corporal), els alumnes crearan formes geomètriques complexes en aquesta performance.
Kamchàtka presenta “Fugit”, un espectacle en moviment on l’espectador serà testimoni i participarà activament en la fugida dels personatges, que estan obligats a deixar el barri. D’altra banda, Las XL ens mostraran “Abandónate mucho”, un espectacle de música i teatre que deconstrueix el mite de l’amor romàntic.
Mimaia Teatro i El Topic presenten “Adiós Bienvenida”, un espectacle de titelles que reflexiona sobre els cicles de la vida. De la mà de Joan Estrader, podrem veure “Mr. Kebab”, un espectacle d’humor absurd i ple de surrealisme, que no ens deixarà indiferents. També comptaren amb el projecte de música electropop “Pyramids on the street”, format per Marcel Biller i Eleonora Galise.
A més, comptarem amb la instal·lació temàtica I-GUA (Poblenou) de Niko&Berto, un projecte comunitari amb la col·laboració de la Fundació Joia, el dibuixant Inky Finguers i el Casal de la Gent Gran.
Dins de la programació del festival, el projecte Embrions continua, per segon any consecutiu, amb l’objectiu de generar un espai de trobada i establir vincles de recolzament a la creació entre artistes que presenten els seus projectes en fase embrionària, i programadors nacionals i internacionals i públic general.
En aquesta edició podrem veure l’espectacle de poètica visual creat i interpretat per Diana Gadish, “Handle with care”, que farà que un indret habitual del carrer es converteix en un espai molt poc quotidià. Mirage Teatro (Juan Ayala, Miguel Oyarzun i David Alcorta) presenten “Dimitir no es un nombre Ruso”, una investigació sobre la incertesa d’enfrontar-nos a tot allò que no hem fet mai, en forma d’assaig sobre la possibilitat de la dimissió, la renuncia o l’evasió.
D’altra banda, també es podrà veure “Díptico por la identidad”, de Vertebro teatro, una reflexió sobre el gènere i la cerca de la identitat personal.
Un altre dels projectes que continua a Escena Poblenou és +D (més dones). L’objectiu principals d’aquests espectacles és fer més visible i potenciar la dona en la creació, apostant per una programació amb presència de dones artistes de l’escena contemporània.