Arriba la 2ª edició d’Ús Barcelona

Una edició més participativa, amb 56 artistes i més de 2900m2 intervinguts del carrer Pere IV (entre terra i murs)

El cap de setmana del 9 i 10 de maig tindrà lloc la segona edició d’Ús Barcelona, el festival d’art urbà i espai públic que es duu a terme en espais de Barcelona que es troben en desús a causa de canvis urbanístics i que han perdut la seva funció social. A la seva primera edició va omplir d’art i activitats els antics Encants Vells de Barcelona en una jornada que va reunir a més de 9.000 persones i artistes de tot el món.

Enguany fa parada al carrer Pere IV (entre els carrers Fluvià i Selva de Mar), antic barri del tomàquet de Barcelona o també conegut per molts com el Manchester català amb 56 artistes, 2300m2 de terra intervingut i 600m2 de murals pintats.

Aquesta edició d’Ús Barcelona té com a novetat la participació ciutadana. És el resultat del treball conjunt entre el festival, l’Ajuntament de Barcelona, els artistes urbans, i els veïns del barri (dins del projecte veïnal Eix Pere IV). Els propis veïns s’han implicat amb el festival per col·laborar en vàries intervencions artístiques, com la que han fet els artistes Once i SPOGO al terra del Carrer Pere IV o les artistes residents de La Escocesa, Labuenaylamala i Ótica. En aquests dos casos els veïns s’han implicat en el procés creatiu i ja porten dies treballant al carrer i a la plaça del centre de creació La Escocesa. 

El dissabte 9 de maig serà la posada en escena de tot aquest projecte amb un festival obert a tothom. A més a més del pintat de murals i terra, tindran lloc actuacions artístiques participatives i performances, tallers per adults i nens, conferències, actuacions musicals i dj’s, mercat d’art i espais gastronòmics, entre moltes altres activitats. Aquest any, el festival també obrirà diumenge 10 de maig, amb algunes activitats i també a mode expositiu, com a punt de trobada per comentar i reflexionar sobre els treballs realitzats. En aquesta edició d’Ús Barcelona tindran molta presència les intervencions artístiques de murs, al terra i a cotxes.

Les conferències i taules rodones tindran una ubicació immillorable, l’Església del barri (la Parròquia del Sagrat Cor). En aquestes conferències principalment es parlarà sobre el canvi i la transformació urbanística del barri. Giraran principalment a al voltant del debat i la reflexió sobre la revitalització social i econòmica de l’Eix Pere IV i del Poblenou (amb projectes com NowPoblenou o La(b) Felipa,) amb l’afany de cooperar per proposar projectes d’economia social, intervencions al paisatge urbà, recuperació del patrimoni industrial i cultural, i impulsar una transformació urbanística que retorni l’activitat i el pols ciutadà al llarg del carrer.

Dins dels tallers, hi haurà tant tallers per a adults com per a nens, i a l’apartat musical hi haurà un total de 8 actuacions musicals i 9 dj’s durant els dos dies del festival.