Katharsis

Arriba la cinquena edició de Katharsis del Teatre Lliure

La programació està formada per 7 propostes nacionals i internacionals que busquen ampliar els marges de la teatralitat

Redacció.- De l’11 al 20 de gener arriba al Teatre Lliure una nova edició de Katharsis, una programació especial que per cinquè any consecutiu busca ampliar els marges del que anomenem teatre i qüestionar la seva definició més convencional.

Aquest any es podran veure set propostes d’artistes i companyies nacionals i internacionals amb imaginaris dispars, poc usuals i de diversa procedència. “Sempre hem defensat propostes i artistes que se surten de la norma, ja sigui perquè la procedència dels artistes no és exactament escènica o perquè sent-ho no volen participar d’una definició de teatre acceptada per la majoria”, ha explicat Georgina Oliva, directora de Programació i continguts del Teatre Lliure.

Katharsis 2024: primera setmana 

Obrirà la programació de Katharsis Boudoir (11, 12 i 13 de gener), una instal·lació performativa de l’artista i coreògraf sud-africà i queer instal·lat a França Steven Cohen, que rebrà el públic al seu tocador per introduir-lo en la seva intimitat a través de la seva obra.

Els mateixos dies es podrà veure Abans que caigui la nit (11, 12 i 13 de gener), del director i coreògraf Gaston Core. Una apropiació de la Ilíada amb un grup de MCs que rapejaran i ballaran a partir de la lectura del clàssic d’Homer.

Tancarà la primera setmana Burnt Toast (12 i 13 de gener), de la companyia de teatre noruega Susie Wang, que és la tercera peça d’una trilogia sobre la natura humana que juga amb l’humor i l’estètica de pel·lícula de terror.

Katharsis 2024: segona setmana

La segona setmana començarà amb Mount Average (19 i 20 de gener). Una peça del director alemany Julian Hetzel que convida el públic, en grups de 4 persones, a entrar en una fàbrica que crea líders totalitaris i confrontar-se amb la seva pròpia ideologia.

El vestíbul del Lliure de Montjuïc també serà escenari de Katharsis, on es podrà veure Algo habrá que hacer (19 i 20 de gener). Es tracta d’una proposta en procés de creació de Losinformalls, una companyia que se salta les normes a cop d’humor i que ja ha començat a fer forat en l’escena europea.

La seguirà Aquelles que no han de morir (19 i 20 de gener), del col·lectiu Las Huecas, un espectacle documental sobre els abusos de la indústria funerària i la capitalització de la mort que ha girat per Catalunya i ara arriba al Lliure.

La cinquena edició de Katharsis acabarà amb l’artista Neus Masdeu i la presentació oficial de la seva empresa de seitons en vinagre: Seitons Masdeu Hola i Adeu (19 i 20 de gener).

Totes les propostes es podran veure a Montjuïc i, com a novetat d’aquest any, serà l’espectador qui triarà quin preu vol o pot pagar: 12 €, 15 € o 17 €. Les entrades de Generació Lliure, per a menors de 35 anys, seran a 8,5 €.

Amb aquesta edició, Katharsis culmina un viatge emprès fa cinc anys a partir d’una pregunta tan complexa com simple: què és teatre?. “La intuïció i les ganes d’aportar coses que no s’hagin vist abans o que havent-se vist no s’han instal·lat prou a Barcelona, ha estat la fórmula a seguir”, ha conclòs Oliva.

 

Katharsis. De l’11 al 20 de gener. Teatre Lliure – Montjuïc

Foto: “Algo habrá que hacer”, Tristán Pérez-Martín 

Etiquetes: