Arriba a l'Escenari Joan Brossa Bollywood, Bombay, Barcelona

Una tragicomèdia, inspirada en una vivència real, que porta a l'escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori

Redacció.- El proper divendres 8 de novembre arriba a l’Escenari Joan Brossa Bollywood, Bombay, Barcelona, una dramatúrgia de Marc Rosich (Premi de la Crítica 2016 i Premi Butaca 2016) que compta amb la participació de la companyia Dúo Fàcil (Francesc Marginet, Marc Tarrida i Abel Reis), de l’Institut del Teatre. La direcció corre a càrrec de Juanjo Cuesta (Y me morí, Sala Beckett 2017).
El text utilitza la tragicomèdia per posar en escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori, quan les il·lusions no es corresponen amb la realitat, i parteix de la següent premissa: imaginar com és la vida de tres joves immigrants indis que comparteixen pis a Barcelona. De cara enfora tothom fa el cor fort, però en un ambient de camaraderia van aflorant de mica en mica les dificultats de trobar feina, la incomprensió dels veïns o la trobada amb persones que, d’una manera o altra, volen aprofitar-se d’ells.
Tot es desenvolupa entre bromes i somnis, els dos elements que faciliten evadir-se dels seus problemes. Serà justament aquest component dels somnis el que introdueix directament l’ambient de les pel·lícules de Bollywood. Per això el ball, com un miratge de felicitat, irromp directament en la trama trencant el fil argumental i omple de cop l’escena de llum, música i brillantor.
El projecte emergeix per la motivació d’observar la capacitat de crear un espectacle, més enllà dels textos dramàtics concebuts com a tal des de la literatura dramàtica, intentant buscar un altre camí, complementari, anant del tema o país d’interès a la teatralització pròpia de l’espectacle.